Много се надявам Република Северна Македония да получи необходимите уверения

...
Много се надявам Република Северна Македония да получи необходимите уверения
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Надявам се Северна Македония да върви по пътя за присъединяване към ЕС

Много се надявам Република Северна Македония да получи нужните уверения от нас и да върви по пътя за присъединение към Европейския съюз.

Трябва да се създадат нужните взаимни отстъпки, както доста други направиха ”. Това съобщи ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с вътрешния министър на Северна Македония Буяр Османи.,,Ние сме длъжни за сегашните и за бъдещите генерации да създадем по този начин, че по никакъв метод Република Северна Македония, Албания и страните от Западните Балкани да не бъдат спирани по пътя към Европейския съюз ”, разяснява Борисов. Работата, която свършихме с решението на Народното събрание за пътя Северна Македония – Албания, е извънредно значима за нас. Знаете, че ГЕРБ свърши тази работа. Бяхме поели ангажимент и към вашите социалдемократи и към Вътрешна македонска революционна организация.

Бойко Борисов разяснява и освиркването на българския химн по време на футболен мач в Северна Македония, като уточни, че това е основало напрежение в страната ни.,,Когато започнаха да освикрват химна всички се питаха какво неприятно сме ви създали ”, добави той.
Председателят на ГЕРБ изясни, че има и положителни образци за съдействие, като уточни първа копка за кулоар 8.
,,Молбата ми е да спрем с сходни провокативни дейности, тъй като не са хубави ”, съобщи Борисов.

От своя страна Буяр Османи благодари за поддръжката и поздрави Бойко Борисов за изборната победа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР