Много съм щастлив, че ЕС и НАТО бяха подкрепени от

...
Много съм щастлив, че ЕС и НАТО бяха подкрепени от
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Консултативен съвет при Радев, трябва да има редовно правителство

„ Много съм благополучен, че Европейски Съюз и НАТО бяха подкрепени от голямо болшинство. 177 „ За “ за Еврозоната. Четворна коалиция за европейското бъдеще на България. Политическа партия не вземат участие в правна комисия. Военна помощ за Украйна  - голямо болшинство. 175 бяха „ За “ - ГЕРБ, Политическа партия, Демократична България и Български напредък. Против - обединението „ Възраждане “ - Българска социалистическа партия. Втората част на ескадрилата F-16, която ни дава право на присъединяване с едно от най-модерното въоръжение, също голяма поддръжка. От Политическа партия са 33, които поддържат от общо 53. И все пак обединението е голяма ", съобщи на брифинг в централата на ГЕРБ водачът на партията Бойко Борисов.  

„ Много са ми забавни десните, демократичните, всички които живееха с илюзиите, че Политическа партия са една продемократична партия. Отново обединението Политическа партия отпред с Асен Василев, Възраждане и Българска социалистическа партия против нас “, съобщи водачът на ГЕРБ във връзка гласуванията през последната седмица за разпределяне на военна помощ за Украйна, както и за закупуване на нови бойни самолети.

Десислава Атанасова добави, че от Политическа партия „ въздържал се “ за бойните самолети гласоподават Бойко Рашков – бореца с мафията и задкулисието, Венко Сабрутев, Калина Константинова, Радостин Василев и депутатът Христо, а Асен Василев гласоподава срещу.

Образува се антикорупционна коалиция - ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Демократична България, БВ, които одобриха в правна комисия и двата закона на Политическа партия и на Министерския съвет. Огромна антикорупционна коалиция. Тук буди неразбиране - Политическа партия не вземат участие в правна комисия по техния закон, а в комисията за Министерство на вътрешните работи господин Петков предлага да не се преглежда въобще.

Борисов регистрира и останалите законопроекти на импортирани от ГЕРБ за отплата на бизнеса и битовите консуматори за високите цени на силата, ясно решение за влизане в еврозоната и доста други, които са част от проекта за справяне с рецесиите на ГЕРБ.

По мотив хартиената бюлетина, Борисов съобщи, че тя има своите пороци и напомни тъжба на Демократична България за подозрения за операция, неща които от ГЕРБ приказват отдавна. „ Демократична България споделят, че не имат вяра на машините, не имаме вяра и ние “, добави Борисов припомняйки жалбата на „ Демократична България “ до Върховен административен съд. Лидерът на ГЕРБ напомни, че настояването за връщане на хартиената бюлетина е импортирано от някогашния съдружен сътрудник на Политическа партия – Българска социалистическа партия, нещо което Андрей Гюров от „ смяната “ пропуща.

„ Защо ходихме да купим машините на Мадуро, като в България IT бранша е най-развит, имаме големи благоприятни условия, за какво не се пусна конкурс за българска машина. Касовите апарати са български, а те са в пъти по-сложни. Народа не има вяра на машините, хартията има пороци, по тази причина считаме, че смесеното гласоподаване е положително до момента в който се върне доверието. Гласуването по интернет е доста хубаво, само че няма по какъв начин да стане без Агенция по киберсигурност. Пощите бяха хакнати, съветски хакери ни нападнаха, кой ще подсигурява вота “, запита още Борисов.

„ Дали ще има постоянно държавно управление с първи, втори или трети мандат, би трябвало да се изговори и при президента, с цел да се знае, че третия ще бъде осъществен. Само преди няколко месеца Асен Василев направи четири бюджета и все не му стига. Защо да го прави служебно държавно управление, когато няма виновен парламент. Къде виждат напредък, в кое? Че сме дали маса пари за съветски газ, да продадем за 2 евро азерски газ, че втория транспортен съд разтоварва във Франция, а ние още веднъж употребяваме съветски газ. Трябва да има явен доклад на енергийния министър дали ние съзнателно в интерес на други страни не сме си разтоварили слотовете и отново употребяваме съветски газ “, съобщи Борисов и напомни, че от ГЕРБ от дълго време са говорили по тази тематика. По думите му „ Булгаргаз “ на процедура е банкрутирал, нещо което Гърция и Турция в никакъв случай не биха го позволили.

„ Те даже признават, че преднамерено не са подписали, тъй като ще пристигна служебно държавно управление. С кои очи ще желаете служебно държавно управление да прави бюджета и в този момент милиарди се харчат поради тях. Защо не се резервира потенциал. Единият вид е, че сте некомпетентни, а вторият, че работите в интерес на други страни “, добави Борисов и съобщи, че тези въпроси ще бъдат заложени в Народното събрание и ще желае да се знае кой е виновен.

По мотив идната среща с Политическа партия, Борисов съобщи че няма срещу да се организират на експертно равнище, като на нея ще участват Десислава Атанасова, Деница Сачева, Кирил Ананиев, Радомир Чолаков и Делян Добрев.

Борисов акцентира още веднъж, че освен поради рецесията у нас, а и поради войната България би трябвало да има постоянно държавно управление и постоянен парламент. Лидерът на ГЕРБ акцентира, че би трябвало да се свика КСНС при Радев, да се съберат партиите и да кажат всичките си претенции, а президентът от своя страна да намерения на кого вероятно ще даде третия мандат.

„ Избягвам да приказвам по тематиката за ареста ми. Видяхте какво написа, непременно да бъда задържан. Моята орис Господ ми я начерта, имам прелестна внучка и не се случи най-лошото. Ако се беше случило нямаше да има прошка за всички, за благополучие имам прелестна внучка. Затова слагам хората пред всичко “, съобщи Борисов.  

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР