Много реклами ни поощряват да мислим, че ако купим определен

...
Много реклами ни поощряват да мислим, че ако купим определен
Коментари Харесай

Да се измъчваш заради онова, което нямаш, означава да прахосваш онова, което имаш

Много реклами ни насърчават да мислим, че в случай че купим избран артикул, ще бъдем физически привлекателни, харесвани или преуспяващи. Според рекламното послани е елементарно ще си създадем другари и ще влияем на хората, в случай че просто вършим, каквото ни се споделя. Би било отлично, в случай че беше правилно, само че за жалост в живота нещата не стоят по този начин. Вътрешната ни същина е доста по-важна и въздействаща от външността.

Днес мнозина считат, че парите и нещата, които могат да се купят с тях, са мерило за триумф. Но в реалност нещата, които можем да купим са просто неща, които можем да купим – нито повече, нито по-малко. Те не трансформират индивида по никакъв метод. Можем да променим цвета на косата си, стила на обличане и колата, която караме, само че тези неща не са точни индикатори за вътрешната ни същности.

Може да се вайкаме за “състоянието си ” и да желаеме да се променим. Може да ни се желае да сме по-високи, по-ниски, по-слаби, по-мускулести или атлетични . Може да ни се желае, само че нормално нищо не става без готовността да създадем всичко по силите си, с цел да се променим.

Преди да осъществите каквото и да било смяна, помислете какво представлявате и какво имате сега. Възможно е да сте си напълно добре и по този начин, даже и да се възхищавате на някой, друг от вас. Разликата може да е обвързвана с външността, качествата, работата, фамилията или интимните връзки и да си мислите какъв брой по-добре щеше да е, в случай че бяхте като него. Но дали е по този начин?

Всеки от нас би желал да промени някои неща, да се отърве от някои проблеми. Представете си, че неприятностите ви са толкоз съществени, като проблемите в живота на индивида на който желаете да подражавате. Кен Кийс споделя: “Да се измъчваш поради това, което нямаш, значи да прахосваш това, което имаш. ”

Колко е значимо това, което желаете да измененията?

Ако е извънредно значимо, посветете му вниманието си! Променете каквото можете, давайки си сметка кое е положително за вас. Не харесвате кестенява коса? Какво ще кажете за алена? Искате по-мускулесто тяло? Вдигайте гири ! Но не очаквайте смяната да ви трансформира в друг човек. Под черевената коса и с мускулите вие продължавате дабъдете “истинското ” си аз.

Преди да предприемете фрапантна смяна, може би ще е добре да огледате позитивните си качества. Ако не сте огромен спортист или привлекателна червенокоса с проницателен език, може да поработите върху доразвиването на това, което притежавате. Направете преоценка на мощните си страни, съзнавайки, че съвсем всеки има някакъв гений , който другите ще оценят. Помислете с кои хора ви е в действителност прелестно. Дали това зависи от размера на техните бицепси или цвета на косите им? Или от обстоятелството, че виждате в тях същински другар и се чувствате въодушевени да им отвърнете със същото.

Вашият разум е потребен инструмент, който можете да употребявате по доста способи за основаването на съвършен живот. Вярата в себе си – в това, което сте – постоянно е началото на позитивната смяна. Друг сполучлив метод на постигането на промени в живота е използването на закона за реверсивността . Във физиката използването на мощ е реверсивно. Записаните на аудио или видеолента звуци могат да бъдат върнати обратно, с цел да възпроизведат звуци и облици.

В същия смисъл, прекарванията нормално провокират усеща и в случай че тези усеща бъдат възпроизведени при отсъствието на прекарването, това може да върне прекарването за преоценка. Използвайки въображението си, да вземем за пример, можете да си визиите, че сте измежду океан от материални богатства и изобилна добрина и това може да отвори пътя за появяването им в живота ви.

Ако сте безработни, може да се чувствате потиснати и “изолирани ”. За да преобърнете това чувство, ще е добре да сложите завършек на възприятието за „ изолация “ и да се насочите към възприятието за “принадлежност ” . Можете да се помолите за работа и да получите друго място. Но в случай че не измененията мисловните си шаблони – евентуална причина за неустойчивостта на вашата работа, значи единствено краткотрайно сте решили казуса.

Не е прекомерно късно да преобърнете живота си или да разбиете построените отрицателни шаблони. Можете да осъществите смяна, като постигнете настройката и възприятията, които бихте имали, в случай че се радвахте на мечтаната орис .

Инфо: Център за Психология и Психотерапия

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР