Много представители на полупроводниковата индустрия споменават бавното възстановяване на търсенето

...
Много представители на полупроводниковата индустрия споменават бавното възстановяване на търсенето
Коментари Харесай

Годишните доставки на смартфони ще намалеят със 6% и ще достигнат 10-годишен минимум

Много представители на полупроводниковата промишленост загатват бавното възобновяване на търсенето на китайския пазар. В композиция с общите макроикономически компликации, съгласно Counterpoint Research това ще докара до 6% спад в международните доставки на смарт телефони до 1,15 милиарда броя в края на тази година.

Авторите на прогнозата означават, че обстановката на азиатския пазар е една от главните спънки пред растежа на търсенето на смарт телефони, защото предстоящото от доста хора икономическо възобновяване в Китай не се случва толкоз бързо колкото би трябвало. Освен това потребителите в Северна Америка постепенно обновяват своите устройства. Това води до увеличение на междинната дълготрайност на живота на мобилните устройства до рекордно високи стойности освен в Съединени американски щати, само че и в международен мащаб. Ако тези трендове се запазят, доставките на смарт телефони за тази година може да доближат най-ниското си равнище от десетилетие насам.

Дори и в такива условия Apple не е зле предпазена от световната рецесия, тъй като има стотици милиони лоялни консуматори, които не бързат да изоставят продуктите на марката. Дебютът на iPhone 15 през идващия месец, съгласно анализаторите ще разреши на компанията да подтикне сериозен брой заможни консуматори в Америка да обновят смарт телефоните си на Apple от предходни генерации. Много от тях употребяват iPhone 12 и заради това от дълго време чакат подобаващия миг за ъпгрейд.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР