Много преди да изтече 24-часовата мярка за неотклонение задържане под

...
Много преди да изтече 24-часовата мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Пуснаха Иван Вълков от ареста, не е повдигнато обвинение срещу него

Много преди да изтече 24-часовата мярка за неотклонение задържане под стража, на която имат право органите на Министерство на вътрешните работи при акция по необходимост, някогашният депутат и сегашен общински водач на ГЕРБ в Бургас – Иван Вълков, бе освободен.

Служители на бранш „ Криминална полиция” щракнаха белезниците на политическия водач към 11 часа при показна интервенция на кръговото кръстовище преди кв. Сарафово.

Около 16,30 часа Апелативна прокуратура – Бургас заяви, че против арестуваното лице е формирано произвеждане по член 330, алинея 1 от Наказателен кодекс – за палеж на автомобил в ж. к. „ Изгрев” на 25 април т. година От прокуратурата прецизираха още, че се събират доказателства за покачване на обвиняване и се назначават експертизи.

След стартирането му от ареста на Пето районно управление (на МВР), на чиято територия е бил осъществен палежът, всички материали по преписката са били предадени на управлението на криминалистите в Дирекцията.

Освобождаването на деятеля на ГЕРБ е станало към 17 часа, само че и към този миг той се намира в постройката на регионалната дирекция на полицията. С него беседва дежурният проверяващ служител на реда.

Флагман.бг откри чия е собствеността на бялата баничарка „ Дачия Докер” с бургаска регистрация, в която бе арестуван Вълков на излизане от кв. Сарафово. Това е длъжностен автомобил на строителна компания, с чийто притежател Вълков е другар от 15 години.

„ Към средата на март месец, когато Иван бе опериран за промяна на тазобедрената става, той ме помоли да му дава комфортен за напредване автомобил, с който да върви на рехабилитация. Не допусках, че ще попадна в сходна обстановка. Днес давах пояснения 4 часа и най-после служителите на реда ми споделиха, че ще задържат тази служебна кола на компанията ми, до момента в който приключат някакво следствие. Познавам Иван като почтен човек и не позволявам да е заплетен в палеж на каквото и да било”, съобщи пред бургаската медия локалният бизнесмен.

Причина за неприятната обстановка, в която попадна политическият водач с блестяща социална и професионална биография, е появяването преди към 3 година на 36-годишната Елица в живота му. На процедура тя разрушава дългогодишния брак на Вълков със брачната половинка му, от която има пораснала щерка – студентка в чужбина. Вълков заживял с Елица, до момента в който към момента нямал бракоразвод и бил към момента депутат.

Успял да настани обичаната си като втори значим помощник на управлението на Аеропорта против добра заплата. Когато почнали здравословните му проблеми със ставата обаче, Елица трансформирала отношението си, наскоро Вълков открил, че тя има връзка с неин сътрудник от наземния превоз в Летището. Именно този летищен служащ от ж.к. „ Изгрев” е главният ищец, който е алармирал на няколко пъти Пето районно управление (на МВР) за покушения върху автомобила му, паркиран пред блока му в ж. к. „ Изгрев”. На два пъти и четирите му гуми са били нарязани, а на 25 април е осъществен и опит колата да бъде опожарена. Именно новият мъж до Елица е давал показания против Иван Вълков.

В същото време Елица е сезирала органите на Министерство на вътрешните работи, че Вълков я заплашва с ликвидиране. Роднините на ексдепутата обаче са безапелационни, че младата жена получила Ауди А4 от ексдепутата, ключовете за което изрично отказвала да му върне. Това Ауди А4 съгласно злите езици било трошка, която не коства и 1000 лв., само че очевидно е било въпрос на чест.

От регионалното управление на ГЕРБ на този стадий отхвърлят изказване по случая, до момента в който не се обясни дали техният водач в действителност е обвързван с рязане на гуми и палеж на автомобил. Факт е обаче, че Министерство на вътрешните работи трансформира ареста, който е с надълбоко персонален темперамент, в показателен политически акт за наказване на ГЕРБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР