Много от пострадалите след потопа в Бургаско хора твърдят, че

...
Много от пострадалите след потопа в Бургаско хора твърдят, че
Коментари Харесай

Как реагираха на спешния телефон 112 при потопа в Бургаско

Много от потърпевшите след потопа в Бургаско хора настояват, че неведнъж са търсели незабавните служби, само че без резултат. Виновен ли е незабавният телефон 112 за закъснялата помощ?

Още преди година и половина в свое следствие bTV разкри, че системата работи в спешен режим. Какъв е казусът с наводнението в Бургаско.

Водната буря връхлита село Черни връх, най-пострадалото, през нощта. Станка Александрова е сама у дома, когато чува, че съседката ѝ вика за помощ. Жената обяснила, че с неподвижния си брачен партньор са в капан, а равнището на водата се повишава.

Станка описа пред bTV, че е звъняла доста пъти на тел. 112, само че помощ по този начин и не се появила.

Следгаранционното обслужване на незабавния телефон е изтекло и от към две години тя се поддържа само с ресурса на Министерство на вътрешните работи. Оттам признават, че положението на системата е риск за националната сигурност.

От Министерство на вътрешните работи не разясниха за bTV по какъв начин е работел телефон 112 по време на бедствието. Според наши източници обаче е издържала на натоварването.

„ Поразеното обитаемо място е малко. Хората, които са звънели като количество са малко, по тази причина системата го е поела без проблем”, безапелационен е Георги Пешев от Асоциацията на информационните и осведомителни експерти.

На среща с неправителствения бранш от Министерство на вътрешните работи са съобщили, че анулираната социална поръчка за ремонт на тел. 112 се приготвя още веднъж. За задачата са отделени 8 млн. лева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР