Много от най-зашеметяващите плажове по света са разположени на територията

...
Много от най-зашеметяващите плажове по света са разположени на територията
Коментари Харесай

Болата, Калиакра и 50-те най-добри плажa в света

Много от най-зашеметяващите плажове по света са ситуирани на територията на огромни градове. Тези плажове постоянно са центрове за забавление и просвета, оферират раздвижване, кулинарни изкушения и зашеметяващи пейзажи. За да можем да се ориентираме къде да се отправим на идващото ни пътешестване, от FlightNetwork вършат лист с 50-те най-хубави градски плажа.

За да основат своя топ 50, от уеб страницата получават упътвания от над повече от 1200 публицисти, редактори, блогъри и организации за пътувания от целия свят. Тези интернационалните специалисти по пътуванията оказват помощ селекцията да се трансформира в главен запас за всеки, който обича да смесва слънцето и пясъка с градските тръпки.

В челната десятка се подреждат:

10. Клиъруотър бийч, Флорида, Съединени американски щати
9. Кута бийч, Бали, Индонезия
8. Плая де ла Конча, Сан Себастиан, Испания
7. Клифтън бийч, Кейптаун, Южна Африка
6. Ипанема бийч, Рио де Жанейро, Бразилия
5. Уайкики бийч, Хонолулу, Хаваи
4. Барселонета бийч, Барселона, Испания
3. Копакабана бийч, Рио де Жанейро, Бразилия
2. Маями бийч, Флорида, Съединени американски щати
1. Бонди бийч, Нови Южен Уелс, Австралия
Всичко изброено дотук безспорно е доста забавно, само че това, което притегли интереса ни най-много, се дължи на обстоятелството, че в тази ранглиста попада и един от българските плажове.

На 43-та позиция в селекцията е Болата. Изненадани сме, че участва наред с плажовете на огромните градове по света, само че се радваме, че е съумял да притегли внимание и да стане част от определените 50.

Болата

Болата в действителност е един от най-красивите плажове в България. Разположен е на Северното Черноморие, сред нос Калиакра и село Българево. Това е и единственият песъчлив плаж в региона на Калиакра. Плаж Болата е прочут и като отлично място за гмуркане.

Плажната линия е част от резервата със същото име, над който минава една от огромните въздушни автомагистрали на мигриращи птици от цяла Европа - Виа Понтика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР