Много от нас разбират значението на детоксикацията на организма и

...
Много от нас разбират значението на детоксикацията на организма и
Коментари Харесай

Ето как спалнята ви може да стане по-здравословно място за сън

Много от нас схващат смисъла на детоксикацията на организма и изгодите от потреблението на органични и чисти храни. Създаването на здравословна домашна среда също е част от процеса детоксикация. Доказано е, че към една трета от живота си хората прекарват в сън, по тази причина би било добре спалнята да не бъде подценявана.

Вижте нашите 5 съвета за промени, които можете да извършите в нея.

1. Изберете спално долни дрехи и пердета от органични тъкани

Сменете матрака, възглавниците, спалното долни дрехи и завесите, в случай че те са направени от изкуствени материали, като полиестер или композиция от памук и полиестер. Ако се спрете на чаршафи и завеси, направени единствено от памук, се убедете, че той е 100% органически, без нездравословни примеси.

2. Премахнете мебелите от изкуствена кожа и други синтетични материали

Изберете мебели от чиста дървесина, от стъклени или железни елементи.

В синтетичната кожа постоянно се употребява поливинилхлорид, прочут със своето интернационално название PVC. PVC се смята за най-опасната от всички пластмаси и главен замърсител, тъй като разграждането й лишава стотици години.

Същото е годно и за мебели, направени от MDF. MDF плоскостите съставляват прахуляк от дървесни стърготини в композиция със смола и други свързващи и уплътняващи съставки. В състава на този тип материал най-притесняващо е съществуването на химичното съединяване (газ) формалдехид, което може да утежни астма и други белодробни положения, да нервира лигавиците и да провокира контактен дерматит.

3. Изхвърлете килимите
С тези плодове нито една болест няма да ви приближи през зимата
Анастасия Тараско, диетолог и ендокринолог изброи най-полезните зимни плодове в диалог с в. " Известия ". " Нека считаме за такива тези...
Прочети повече
Подът от дървен паркет или теракот се почиства елементарно, не задържа нечистотия, прахови акари и други алергени – главните дефекти на килимите.

4. Преместете електронните устройства в друга стая

Ако имате компютър, тв приемник или други електронни устройства в спалнята си, по-добре е да ги преместите в друга стая. Те излъчват лъчения и талази, които нарушават спокойния и здравословен сън.

5. Купете въздушен филтър

Професионалният въздухопречиствател понижава количеството на микроорганизми и алергени във въздуха. Другото му преимущество е, че е изцяло беззвучен.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР