Много от нас изпуитват понякога копнеж да започнат нещо изцяло

...
Много от нас изпуитват понякога копнеж да започнат нещо изцяло
Коментари Харесай

Искате да започнете нещо ново? Създайте условия за това

Много от нас изпуитват от време на време блян да стартират нещо напълно ново - да тръгнат на фитнес, да шият гоблени, да стартират фотографски курс, няма значение. Но скоро се оказва, че даже по необясними за тях аргументи, просто не им се удава. Нещо в тях просто не може да накара нещата да се случват, да сторят първата стъпка, да завъртят поредицата от събития.

Защо се получава по този начин? Какво ѝ липсва на нашата мотивация да стигнем до реализация на от дълго време мечтано ново начало?

Истинското ново начало е назряване на точния миг, в който съчетанието от вътрешни аргументи и външни условия доближава сериозно струпване и те като че ли преливат, оставяйки ни единствено един-единствен избор - да действаме. Не подценявайте това назряване и не се обвинявайте, че нещата не се получават, откакто концепцията даже не е назряла. откакто на доктрина даже не сте дали отговор на главните въпроси: Кога? Къде? По какъв метод? Каква е моята цел?

След като в главата ви всичко към този момент е уверено и ясно, да вземем за пример в общи линии: Тръгвам на пилатес в оня клуб, на тренировки 2 пъти седмично, за 1 час, тъй като това ми пасва на графика и ми е комфортно разполжението. Имам всичко належащо да стартира като екипирвка и желая да се погрижа за себе си, към този момент е извънредно време! ", е време да простъпите към дребни дейности, които ще ви обезпечат създаване на нови привички, смяна на всекидневието, на настройката. Изобщо - към този момент сте подготвени да приемете смяната в живота си, която идва с началото на нещо ново:

Отделете място в жилището си за новото занимание - това е да определите долап, в който да стои спортният сак или нещата за плетене. Това е да разчистите пространство и да го освободите за новото нещо в живота си. Не го крийте на недостъпни места, а дано го виждате всеки ден, даже да е прибрано. Така за себе си, чисто алегорично, признавате, че то има място трайно в живота ви.

Направете нещата красиви, предизвикайте естета в себе си. Независимо от новото занимание или спорт, постоянно има място за изящен подробност. Нека новият ви екип е в обичаните ви цветове, дано кутията с преждата е такава, която да радва окото ви или е безценен спомен. Направете по този начин нещата, че окото ви да трепва очаровано, щом попадне там. Нека ви въодушевява самата мисъл: " Идентифицирам се с тези неща, това съм Аз ". Не новото ви, по-доброто Аз.

Водете си някакъв тип дневник, в който да записвате успехите, неуспехите и всичко посред им. Не е наложително да е следващият бележник, който да кътате под възглавницата. Може да е фото дневник, да е водене на блог, мемоари в телефона, някое приложение за следене на резултати. Важното е да виждате напредъка си, както и да има място, на което да рефлектирате по какъв начин се чувствате, какво се случва, кое е новото, къде е смяната. Тези неща неимоверно стимулират и дават възприятие за задоволеност.

Обградете се със съидейници. Отново без значение на какво се отдавате, значимо е край вас да има хора, с които делите " обща орис " и с които се подкрепяте. Подкрепата у дома е значима, само че околните ви не всеки път могат, не всеки път желаят, а и не са длъжни да знаят в детайлности, че сте задържали планк 2 минути, че сте си създали всички упражения по италиански без неточност или че новата прежда не е толкоз мека, колкото сте очаквали. Но край вас е цялостно с хора, които може би се усещат тъкмо по този начин - малко неразбрани, малко самотни, копнеещи да споделят и най-досадните подрбоности с някого.

Всяко ново начало е неудобно, неравно, провокира ни да излезем от зоната на комфорт - едно доста съблазнително чувство, което мъчно се задържа. Рутината ни влече неудържимо и щом се наситим на страстта от новото, сме склонни да се върнем в удобството на познатото. Това е същинското предизвикателство, в което ще ви оказват помощ новосъздадените привички и в действителност мощното предпочитание за смяна, себеизразяване и напредък.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР