Много от нас имат роднини, които ги дразнят с поведението

...
Много от нас имат роднини, които ги дразнят с поведението
Коментари Харесай

Топ съвети за справяне с токсичните роднини

Много от нас имат родственици, които ги нервират с държанието и дейностите си. Въпреки че са ни близки, те постоянно си разрешават да ни манипулират или просто не се държат по допустимо най-хубавия метод.
Експертите по биоенергия споделят топ препоръки за справяне с токсичните родственици.

1. Не се опитвайте да ги измененията, приемете ги такива, каквито са

Токсичните родственици ( а и освен те, само че и токсичните хора) просто би трябвало да бъдат признати такива, какъвто са. Важно е да осъзнаете, че те няма да изискат да се трансформират, тъй като са уверени, че всичко с тях е наред. Освен това желанието ви да ги измененията, може да докара до кавги, кавги и дефинитивно усложняване на обстановката.

2. Опитайте се откриете и позитивните им качества

Човек не може да бъде постоянно единствено и само неприятен. Всеки има свои позитивни качества. Ако околните непрестанно ви поучават или подлагат на критика като че ли сте малко дете, пробвайте се да се концентрирайте върху позитивните им качества. Може би те знаят по какъв начин да ви поддържат в сложни моменти.

3. Поставете си граници

Когато поддържате връзка с отровен човек, без значение дали е ваш родственик или не, е доста значимо да си поставите граници. С други думи, би трябвало да определите тематиките, по които в никакъв случай няма да говорите с тях. Струва си да извършите това без непотребни нерви и кавги. Тази техника работи отлично допълнително от половината случаи.

4. В никакъв случай не реагирайте огледално

Ако сте смутени от това, което вашият непосредствен прави или споделя, не се опитвайте да му отвърнете по същия метод. Не правете опити да го разстроите. Ако това рядко води до проблеми с чужд човек, то с родственик ще докара до утежняване на връзките. По този метод единствено ще разпалите враждебността сред вас и ще засилите негативизма в връзките ви.

5. Запазете индиферентност

Повечето токсични родственици се отличават с готовност да управляват някои области от живота ви: работа, обич, свободно време. Те се пробват да ви управляват, като ви карат да вършиме това, което желаят. Ако смятате, че диалогът върви в сходна посока, по-добре си спомнете неутралните отговори: „ Да “, „ Не “, „ Добре “, „ Нормално “, „ Добре “.

Няма потребност да произнасяте изречения с ослепителен прочувствен заряд, да се занимавате с полемики и полемики. Това несъмнено няма да докара до нищо положително. Ако получите съвет, кажете: „ Благодаря за загрижеността. Ще се оправя с това. "

Не повишавайте звук в диалога си с тях. Този психически трик постоянно работи.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР