Много остро реагира премиерът Бойко Борисов на думите на президента

...
Много остро реагира премиерът Бойко Борисов на думите на президента
Коментари Харесай

Борисов за Радев: При неговата партия мрат повече

Много остро реагира министър председателят Бойко Борисов на думите на президента Румен Радев, че ръководството на ГЕРБ е довело до стопяване на популацията на България с 600 000 души. На брифинг в Министерски съвет министър-председателят упрекна президента в двуличие.

Със информации за раждаемостта и смъртността в страната в ръка, Борисов направи следния разбор: „ По време на нашето ръководство са се родили над 770 000 души – щом смъртността е поради нас. Със 150-200 000 млади българи повече са се родили по време на нашето ръководство. По време на неговата партия 2005 година – 113 000 умряли, през 2019 година 108 000 – при неговата партия мрат повече “.



„ Представяте ли си какъв брой е пропаднал тоя човек?! С какви данни да се замерваме – когато аз приказвам с водачите на Балканите по какъв начин да докараме пари, по какъв начин да влязат хора в заведенията за хранене, по какъв начин да влязат в хотелите, по какъв начин тези, които стачкуват, да возят туристи, с цел да си изкарат парите, а не да ги съберем от налозите на хората и да ги раздадем “, възмути се министър председателят.

Той назова президента Радев и вицепрезидента Илияна Йотова „ лицемерни “ поради думите ѝ, че би трябвало да сме дружно и последвалото остро изявление на президента.

„ Ако си спомним тези 3-4 месеца на служебното държавно управление, когато беше и президент, и министър председател, единственото, което запомнихме тези 3-4 месеца, беше доста скоростното предпочитание да се похарчат за Грипените милиарди и неналичието на 100 млн. в митниците в резултат на взрива на контрабандата по време на това ръководство “, акцентира Бойко Борисов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР