Много нужна техника за функционирането на социалното заведение ще получи

...
Много нужна техника за функционирането на социалното заведение ще получи
Коментари Харесай

Фонд Социална закрила ще подпомогне Карин дом - Варна

Много нужна техника за действието на общественото заведение ще получи Карин дом - Варна. Това ще стане по плана " Оборудване с нужна подобаваща климатична техника на пространства за даване на обществени и просветителни услуги за деца със специфични потребности и техните фамилии " на Фонд " Социална протекция “ към Министерство на труда и обществената политика, научи Varna24.bg .

Целта на плана е съоръжение с климатици на пространства – кабинети за самостоятелна и групова лечебна и обществена работа с деца със специфични потребности на възраст 0-8 година и техните фамилии.

През септември 2022 Фондация Карин дом публично откри новия си дом – комплекс за обществени, здравни и просветителни услуги за деца. Благодарение на поддръжката на донори, сътрудници, институции, планове и стратегии екипът съумя да оборудва и подреди постройката по този начин, че тя да може да предложи на фамилиите новаторска, съвременна, функционална и приспособена среда. Към момента, в нито едно от пространствата, в които се дават обществени услуги, няма инсталирани климатици, което основава стеснение при даване на обществени услуги в летния и преходните сезони, защото постройката е с огромни прозорци и през топлите дни да се работи в пространствата е предизвикателство.

Наличието на климатици в работните пространства ще способства освен за подобаващи за работа температури, само че и за по-добро качество на въздуха, съществуването на по-малко инсекти и паразити, по-голяма резултатност на личния състав, предотвратяване на останалото съоръжение от навлажняване и мухлясване, предотвратяване на техниката от прегряване и други

Ще бъдат оборудван 19 пространства за работа с деца и фамилии: физиотерапия, терапия на трамплин, ерготерапията, мултисензорна стая, 4 зали за самостоятелна лечебна работа, 2 зали за групови занимания по Монтесори, демонстрационна кухня по Монтесори, арт терапия, музикотерапия, зала за отмора на децата, помещение за бебешка вана, диагностика, помощно посещаване, стая за група Малки + (за деца с отзивчиви нарушения) и стая за група Дъга (за деца с нарушавания от аутистичния спектър). В тези пространства ще се дават обществени и просветителни услуги за деца със специфични потребности на възраст 2-8 година и техните фамилии, като това ще разреши и взаимни действия за социализация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР