Много неща бяха казани по отношение на дерогацията в България

...
Много неща бяха казани по отношение на дерогацията в България
Коментари Харесай

Денков: Властта увеличи данъците за „Лукойл“, за да намалеят свръхпечалбите

„ Много неща бяха казани във връзка с дерогацията в България и по тази причина за какво тя се удължава, само че аз подсещам, че дерогацията в действителност се съкратява (тя беше до края на 2024 г.) и с решение на Народното събрание сме я съкратили до октомври с концепцията, че последователно би трябвало да преминем към не съветски петрол, с цел да сме сигурни, че няма да се окаже, че на пристанището липсва петрол и не може да работи рафинерията “, това съобщи министър председателят Николай Денков във връзка въпрос за отчет на „ Центъра за проучване на демокрацията “, съгласно който „ Лукойл “ посредством „ Нефтохим Бургас “ заобикаля глобите и изнася създадени от съветски петрол горива за Европейски Съюз и Съединени американски щати.

„ Голяма част от информацията на този отчет беше известна и преди този момент, тъй че няма особена изненада, с изключение на скалата, в която се разкрива цялата тази скица за заобикаляна на глобите. Това, което може и би трябвало да се направи, е да се работи съгласно законите, а там, където законите са безсилни, да бъдат усъвършенствани “, добави Денков.

" В пълномощията на българското държавно управление и към този момент е направено е да се покачат доста налозите, които би трябвало да заплаща " Лукойл ", с цел да може да намалеят свръхпечалбите, които са представени в този материал. И от една страна да се понижат средствата, които влизат в Руската федерация за водене на войната, и от друга да се усилят средствата, които влизат в българския бюджет ", сподели Денков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР