Много малки фирми смятат, че трябва да бъдат активни в

...
Много малки фирми смятат, че трябва да бъдат активни в
Коментари Харесай

Социалните мрежи не са за всеки бизнес

Много дребни компании считат, че би трябвало да бъдат дейни в обществените мрежи единствено тъй като те станаха централна част от маркетинга на всяка огромна марка и поп културата.

Разбирам. Започнахме да се усещаме по този начин, че все едно, в случай че не сме в обществените мрежи, не вършим действителен маркетинга. И в доста връзки това може би е правилно. Мрежите станаха най-голямото средство за свързване на марките с клиентите в действително време по способи, които маркетингът не беше виждал.

Но не можете да скочите в тях, единствено тъй като се чувствате длъжни. Имате потребност от проект за " офанзива ", който ще ви накара да усетите марката и клиентелата си.

Може да няма смисъл за клиентите ви да се свързват с вас в тях. Ключът е в това да знаете по кое време да употребявате обществените мрежи стратегически, с цел да постигнете това, което желаете.

Всичко стартира с това да знаете с кое главно е обвързвана марката ви и по какъв начин потребителите й живеят живота си – маркетинг пиедестал, основополагащ за всички медии. Ако управлявате по- “лична “ марка с клиенти, които не желаят да споделят историите си, евентуално нямате работа със уеб страниците за връзка като канал, посредством който можете да се свързвате. 

Следват няколко основни фактора, които да имате поради, до момента в който определяте ролята на обществените мрежи в маркетинг тактиката ви. Прегледайте доста добре естеството на бизнеса си и по-късно си отговорете на въпросите:
Фирмата ми " обществена "  ли е всъщност?Социалните мрежи налагано изпитание ли са, или дават отговор на услугата/ продукта ми?Работната ми линия вписва ли се в общественото поле за полемики?
Помислете и за клиентите си.
Предимно дейни в общественото пространство хора ли прислугвам? Към тях ли е ориентиран бизнеса ми?Естествено ли е да потърся потенциални клиенти в общественото пространство?Ще се усещат ли те удобно като взаимодействат с мен обществено?
Може да не отговорите с " да "  на всички тези въпроси. Това значи, че би трябвало деликатно да стъпвате в уеб страниците, в случай че желаете те да работят за вас.

Например, в случай че сте съветник, който оказва помощ на клиентите да станат по-ефективни в полето, в което работят. Те може да не желаят обществено да оповестяват професионалните си задължения с вас. Може да не желаят да приказват за работата си в обществените канали и да държат на конфиденциалност във всички вероятни връзки. Отнася се да вземем за пример за психолозите. 

Този материал не е съвет за отбягване на обществените мрежи, в случай че може и без тях. Те са на всички места, във всички домове, на пътя. Близо до голяма част от човечеството. Отсъствието от тях може да значи неявяване от обстановки и преференциални положения в действителния свят. Идеята е, че е значимо по какъв начин обществените мрежи се употребяват. Дори да не се обръщате към тях като към платформа за ангажиране на нови клиенти, те отново могат да послужат на стратегическите ви цели.

LinkedIn е подобаващ за таргетирането на евентуални клиенти и основаването на мрежа от сътрудници към марката. Twitter е място за водачите на мнение, където те разясняват и оферират гледната си точка към вести, трендове и събития. Той е място на друга потребителска интеракция. Чудесен метод е да се позиционирате в промишлеността, без наложително да гоните клиенти и да ги молите да се свързвате с тях обществено. Напоследък е съвременен и Instagram, който спомага за брандинг, създаване на прочувствена връзка, проявление на фирмена просвета, работодателска марка, както и непосредствено на артикули, промоции. 

Ключът е да методите към всички елементи на маркетинга с убеденост и ясно схващане за цел, обвързвана с клиентите и марката ви. Социалните мрежи не трябва да бъдат автоматизирано условие, а медии, към които се подхожда стратегически, с цел да се демонстрира марката.

Мнение на Джим Джоузеф от американската информационна организация Cohn & Wolfe, част от WPP Group PLC, в списание Entrepreneur
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР