Много жени се борят с различни типове менопаузални симптоми, с

...
Много жени се борят с различни типове менопаузални симптоми, с
Коментари Харесай

3 билки срещу хормонален дисбаланс


Много дами се борят с разнообразни видове менопаузални признаци, с предменструален синдром или даже с проблеми с фертилността, дължащи се на хормонален дисбаланс . Макар и по-рядко, дисбаланс на половите хормони през днешния ден се открива и при от ден на ден мъже и предизвика своите отчетливи признаци.

И при двата пола хормоналният дисбаланс се дължи най-често на краткотрайно разстройство във функционалностите на ендокринната система .

Добрата вест е, че това разстройство постоянно е елементарно за преодоляване, а помощ в тази тенденция може да се получи и от чисто естествени артикули – да вземем за пример от някои налични билки .

Листа от малинов шубрак
Освен вкусни плодове малиновият шубрак може да обезпечи и благоуханен и потребен чай. Той се употребява сполучливо за възстановяване положението на пикочополовата система при дамите. Благоприятният му резултат се асоциира с възстановяване на

кръвоснабдяването
в региона на гениталиите при дамите и стимулиране активността на жлезите, секретиращи половите хормони. Редовната консумация на отвара от малинови листа е показана за стимулиране на фертилността и лактацията и за предварителна защита на проблеми с бременността и менструацията. Тези резултати се асоциират с позитивното въздействие върху хормоналния баланс на дамата.

Бял бодил (Магарешки бодил)
Това е една от най-полезните за черния дроб билки, а добре функциониращият черен дроб е основно изискване за поддържане на хормоналния баланс и при двата пола. Това се изяснява с мощната филтрираща функционалност на черния дроб , която оказва помощ за хващане и изнасяне от организма на хормоните, които са с по-висока от естествената централизация. Освен това черният дроб отстрани тежки метали и отрови, които повлияват отрицателно хормоналната секреция и може да нарушат салдото.

Свързани публикации.. Как да разпознаем хормонален дисбаланс при мъжа? 0 Топ 3 био масла за балансиране на хормоните 0 Природни решения против гинекомастия при мъжете 0

Овесена плява
Може и да не е типична билка, само че сламата на овесените класове е доста мощно естествено средство за поддържане на хормоналната секреция и при двата пола. Клиничните изследвания демонстрират, че тя подтиква активността на ендокринната система с положителен резултат върху всички жлезисти органи . Благодарение на този си резултат и на високото наличие на калций, магнезий и силиций, овесената плява носи изгоди за косата, кожата, ноктите, холестерола и сърдечната активност.

Поддържането на хормоналния баланс и решаването на проблемите със секрецията на жлезите не всеки път изисква медицински средства. Преди да се пристъпи към тях е добре първо да се опита резултатът от силата на някои естествени средства като тези билки.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР