Много хора взимат бързи кредити, за да си купят храна

...
Много хора взимат бързи кредити, за да си купят храна
Коментари Харесай

Българите вземат бързи кредити за храна и за плащане на сметки

Много хора взимат бързи заеми, с цел да си купят храна или да платят битовите си сметки. Младите пък взимат бързи заеми за пътувания. Това демонстрират резултатите от проучване на УТрендФ, направено по поръчка на Асоциация за отговорно небанково кредитиране (АОНК).Всеки четвърти българин над 18 години е употребил бърз заем - главно за покупка на техника, ремонт, заплащане на битови сметки и отмора, демонстрира проучването. Близо 45% от потребителите на бързи заеми употребяват и банкови кредитни артикули, само че са взели и бързи заеми, тъй като са решили, че са по-удобни и взимат парите бързо.
Само една трета от потребителите на бързи заеми са имали единствено по един заем. 82% от хората, които са употребили такова финансиране, са имали до 3 заема. А останалите 18 на 100 са имали по над три бързи заема, които са употребили за разнообразни цели. Най-често хората взимат бързи заеми за покупка на техника (38%) и ремонтна активност (36%). А на трето място измежду аргументите хората за прибягват до бързи заеми е покупка на храна и заплащане на битови сметки (27%), демонстрира проучването. Дадените отговори за задачата на взиманите бързи заеми са над 100%, тъй като доста хора са имали по няколко заема с друга цел. На четвърто място измежду аргументите за изтегляне на бърз заем е отмора или пътешестване (21%). На идващите места са здравни услуги (16%), рефинансиране на различен дълг (13%), образуване на сватби, балове, кръщенета (13%). Малка част от бързите заеми са за хазарт, а още по-малък е делът на заемите за оборотни средства за бизнес.
Използващите бързи заеми са от всички елементи на обществото като пол, възраст и местопребиваване. Над 70% от ползвателите на бързи заеми са на възраст сред 30 и 60 години, демонстрира проучването. По към 30% от потребителите живеят в регионален център или село, от столицата са 20%, а от дребен град - 22 на 100.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР