Много хора вярват, че е най-добре яйцата да се съхраняват

...
Много хора вярват, че е най-добре яйцата да се съхраняват
Коментари Харесай

На бас, че и вие правите тази грешка: Ето как яйцата от хладилника убиват здравето ви!

Много хора имат вяра, че е най-добре яйцата да се съхраняват в ледник. Това ще ги резервира свежи по-дълго. Оказва се обаче, че това може да е огромна неточност! Ето няколко съвета за най-хубавия метод за предпазване на яйца.

Яйцата, съхранявани на рафтовете на вратата на хладилника, са много постоянно срещана панорама. Някои хора обаче поучават да не ги държите по този метод, обяснявайки, че това крие риск от развиване на бактерии и отравяне. В тази публикация ще разгледаме причините против този способ и ще си напомним най-хубавия метод за предпазване на яйца.

Какъв е рискът от запазване на яйца в ледник?

Когато яйцата се съхраняват в хладилника, изключително на рафтовете на вратата, те са изложени на чести температурни промени. Честото отваряне и затваряне на хладилника може да докара до капчици вода по черупките. Това от своя страна може да докара до пролиферация на бактерии като салмонела. В допълнение, яйцата, като зоонотичен артикул, могат да бъдат инфектирани с патогенни бактерии. Микробите могат да бъдат открити и върху други артикули, като немити зеленчуци. Ако ги сложите до яйца, може да възникне по този начин нареченото кръстосано замърсяване, което значи, че бактериите от яйцата попадат върху зеленчуците и назад. Също по този начин, съхраняването на яйцата в хладилника може да направи черупките им по-крехки и податливи на напукване. Ако черупките са развалени, бактериите могат да обхванат в яйцата.

 яйце в хладилника

Как да съхраняваме яйцата отвън ледник?

За да намалите рисковете, свързани със съхранението на яйцата в хладилника, можете въобще да ги съхранявате отвън хладилника. Важно е обаче да спазвате няколко правила.

Не мийте яйцата преди да ги употребявате за готвене, с цел да не отмиете защитния пласт от черупките. Поставете яйцата в херметически затворен съд. Дръжте ги на хладно и мрачно място. Температурата им на предпазване не би трябвало да надвишава 12 градуса по Целзий. Така съхранените яйца изяжте в границите на 14 дни. В противоположен случай те могат да се повредят.

 предпазване яйца

Как да съхраняваме яйцата в хладилника?

Не е елементарно да съхранявате яйца отвън хладилника и изключително да им осигурите вярната температура. Ако не можете да извършите това или в случай че желаете яйцата да устоят по-дълго, сложете ги в хладилника (там могат да се съхраняват до 4-5 седмици). За да избегнете проблеми, свързани с разпространяването на бактерии, следвайте тези рекомендации:

Поставете немити яйца в херметически затворен съд, с цел да предотвратите контакта им с други храни. Не ги съхранявайте на вратата на хладилника, където има най-големи температурни съмнения. Избягвайте да поставяте яйца покрай чесън, лук, сирене и цитрусови плодове, защото те могат да всмукват миризмите им. Поставете тези артикули в други раздели.
Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР