Много хора смятат, че психическата стабилност е нещо, което или

...
Много хора смятат, че психическата стабилност е нещо, което или
Коментари Харесай

9 начина за по-добра психическа устойчивост

Много хора считат, че психическата непоклатимост е нещо, което или имаш или нямаш. Противно на общоприетото разбиране, мощната душeвност не е качество само на по-надарените човеци. Всеки човек среща провокации в живота си и в такива обстановки се учи да развива психическата си резистентност. Всъщност, не е наложително човек да чака такова предизвикателство – психическата мощ може да бъде тренирана и в естествени ежедневни обстановки.

Ето и девет метода, които ще оказват помощ за по-голяма психическата резистентност:

1. Не отделяйте огромно внимание на неща, които не можете да контролирате

Винаги ще съществуват неща, върху които няма да можете да упражнявате цялостен надзор. Това са неща разнообразни за всеки човек, само че резултатът постоянно е еднакъв. Не оставяйте сходни обстановки да управляват живота ви. Направете всичко по силите си и оставете останалото на ориста.

2. Учете се от предишното си

Гледайте на предишното си като на урок. Научете това, което би трябвало да научите и продължете напред. Това, несъмнено е по-лесно да се каже, в сравнение с да се приложи на процедура. Много от нас са склонни да обръщат внимание само и единствено на неприятните си мемоари. Но предишното ни не ни дефинира. Веднъж научим ли се да продължаваме напред, в бъдеще ще можем да се оправяме с всяка компликация по-бързо и по-лесно.

3. Не разчитайте на шанса

Това е форма на психическа устойчивост, която постоянно се подценява, тъй като е средоточена върху бъдещето, а не върху предишното или сегашното. Научете се да създавате собствен личен шанс. Много от сполучливите хора сигурно ще ви посъветват тъкмо това. Чувствайте се по този начин, като че ли контролирате всичко и нещата ще стартират да се случват сами. Вече няма да разчитате единствено на шанса си.

4. Празнувайте триумфа на другите като собствен личен

Има две универсални истини към триумфа, които всеки човек би трябвало да знае. Първо, всеки може да бъде сполучлив и без да взима парче от тортата на някой различен. Второ, вярвате или не, изолирайте това което ви кара да негодувате. Да негодувате лишава доста повече умствена сила. Вместо да негодувате, използвайте силата си, с цел да работите за личния си триумф.

5. Не се оплаквайте

Всичко, което ви кара да се чувствате зле създава непродуктивна, негативна сила. Приложете психическата си сила, с цел да подобрите или поправите обстановката.

6. Не се опитвайте да угодите на всички

Хората, които ви обичат ще бъдат до вас, без значение от приходите ви, каква кола карате или какво работите. Да впечатлите всеки нов човек, който срещнете е задача, която в никакъв случай няма да спечелите. Вашата душeвност ще страда, тъй като е невероятно да угодите на всеки човек. Фокусирайте се върху това да впечатлите себе си. Така ще избегнете огромен брой повърхностни взаимоотношения в живота си. Направете услуга на мозъка си и премахнете ненужния и неправилен стрес.

7. Упражнявайте благодарността си

Казват, че в сложни времена, когато не е елементарно нещата да се погледнат положително би трябвало да преброиш нещата, за които си признателен. Това може да бъде умствена детоксикация. Опитайте се да си извършите лист от пет или 10 неща, за които сте признателни и психическото напрежение несъмнено ще изчезне.

8. Не бъдете неуверени

Да сте неуверени значи да изпитвате компликация при взимането на решения. Някои от нас са извънредно деликатни и даже и най-дребните решения изискват огромни грижи. Добър метод да измененията този табиет е да започнете от нещо дребно. Ако това е избор, чийто последици няма да са огромни, възползвайте се от шанса да не се притеснявате доста за резултатите. Ще бъдете сюрпризирани какъв брой освобождаващо работи възприятието на надзор.

9. Бъдете стимулирани

Когато сме душевен изморени сме способни да отлагаме нещата и да си намираме оправдания. Гледаме постоянно да намираме елементарен излаз от обстановките, тъкмо както се случва, когато сме физически изморени. Най-добрият метод за справяне с това е непрекъснато да си напомняте посредством образни стимулации за вашите фантазии и упоритости. Четете и гледайте неща които ви въодушевяват, слушайте обичаната си музика, посещавайте обичаните си места. Правете това което знаете, че ще проработи. Това несъмнено ще ви подейства като пробуждане и ще върнете силите назад в съзнанието си.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР