Много хора смятат, че е много трудно и отнема много

...
Много хора смятат, че е много трудно и отнема много
Коментари Харесай

Сладолед от една съставка – неверотно вкусен и полезен

Много хора считат, че е доста мъчно и лишава доста време да се подготви апетитен сладолед у дома. Всъщност не е по този начин - тази рецепта е доста лесна и не съдържа сметана или захар. Имате потребност единствено от банани, с цел да извършите неповторим сладолед - апетитен, само че и потребен.
Нужни артикули:
2  банана
2 ч.л. (по избор) какао
За да извършите сладолед, би трябвало да имате блендер на разположение. Такъв кухненски апарат ще ви разреши да постигнете мечтаната консистенция на плодовете.
Подготовка на бананите:
Нужни са ви единствено два банана, както към този момент споменахме, паница и транспарантно фолио. Какво да извършите с тях?
· Увийте чинията със стреч фолио.
· Обелете бананите и ги нарежете на кръгчета. Изберете единствено добре узрели банани за най-хубав усет.
· След това наредете бананите в чинията и покрйте от горната страна със стреч фолио. Оставете във фризера за най-малко три часа.
Приготвяне на сладоледа:
· Извадете замразените банани, махнете транспарантното фолио и ги поставете в блендера.
 Защо да ядем сладолед? Защо да ядем сладолед?
Освен, че е божествено апетитен, сладоледът има редица потвърдени изгоди за човешкия организъм. Това ледено прелъщение се предлага от стотици...
· Затворете капака и смелете плодовете с най-високата скорост.
· Сместа може да не стане незабавно гладка, тъй като има доста банани. Затова натиснете масата с лъжица и направете бананите на гладка примес.
· Сместа в блендера е подготвена, когато стане гъста, приличайки на сладолед. По предпочитание може да добавите какао и още веднъж блендирайте.
· Прехрърлете в подобаваща купичка и се насладете на здравословния си десерт.
Ако желаете да получите сладолед с разнообразни цветове, прибавете плодове в разнообразни цветове. Например, в случай че употребявате ягоди - получавате алено, малини - розово.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР