Много хора си мислят, че раждането с цезарово сечение е

...
Много хора си мислят, че раждането с цезарово сечение е
Коментари Харесай

Лекарите мълчат за тези проблеми след цезарово сечение

Много хора си мислят, че раждането с цезарово сечение е доста по-лесно в сравнение с естественото. Жената заспива, а когато се разсъни към този момент е с дете в ръцете. Нищо не се разтяга и всичко е тъкмо.

Разбира се, има дами, при които този тип намеса е просто нужда, само че има и такива,които съзнателно вземат решение непринудено да легнат под ножа. Майките си мислят, че това е доста по-лесният и интелигентен вид, само че бъркат грубо.

В идващите редове ще ви разкрием някои от следствията от цезаровото сечение, за които не всеки доктор ще ви каже,но е добре да сте наясно с всяко едно от тях.

Проблеми с менструацията

След цезарово сечение тя може да бъде доста по-болезнена и изобилна. Ще страдате, до момента в който белегът на матката ви не зарасне изцяло. По време на менструацията,мускулният пласт на стената на матката точно в региона на белега понижава, което в действителност води до болката.

Въпреки това не всички дами виждат разлика в менструацията преди и след цезаровото сечение. Понякога тялото се възвръща

в действителност бързо.

Липса на майчински инстинкт

При естественото раждане, незабавно щом бебето се роди, то незабавно се поставя върху гърдите на майката. За страдание това нещо е невъзможни при дами, които раждат оперативно. Майките виждат детето си след известно време и от време на време усещат преграда сред себе си и бебето. Може да отнеме време, до момента в който една жена усети майчинска обвързаност При някои хора това възприятие в никакъв случай не се появява, колкото и ужасно и невероятно да ви звучи.

Кървене

Обикновено матката на дамата, която е родила, незабавно стартира да се свива, което избавя майката от прекалено кървене. След дълготрайно раждане или цезарово сечение има възможност матката да остане в отпуснато положение (маточна атония), което води до огромна кръвозагуба. Лекарите лекуват това положение с лекарства.

Наддаване на тегло

Цезаровото сечение не е интервенция, която би трябвало да бъде подценявана. Възстановяването от нея лишава известно време. Понякога възобновяване на коремните мускули може да отнеме години. Някои дами се депресират, като виждат личните си тела и стопират да се гржат за себе си под въздействието на отрицателните страсти. Започват да притъпяват тъгата изкушавайки се със сладко. Добре е след раждане всяка майка да върви на физиотерапия.

Ендометрит

Около 7% от дамите, които раждат с цезарово сечение, се сблъскат с това затруднение. Инфекцията прониква в матката и стартира инфектиране. В множеството случаи ендометритът може да бъде лекуван с антибиотици, само че от време на време се стига до премахване на матката.

Проблеми с пикочния мехур

Може да изпитвате конвулсии на пикочния мехур, непредвидени болки и конвулсии след раждане с цезарово сечение.

Друг проблем, дължащ се на отслабените мускули в тази област, е задържането на урината в пикочните пътища, което постоянно води до зараза.Обърнете внимание на следните признаци: отмалялост, нараснала температура, болки в тазовата област, мощни пориви към тоалетната, които обаче приключват без резултат.

Белег

Съвременната козметика през днешния ден може да реши в действителност много проблеми и от време на време белезите от цезарово сечение могат да се заличат съвсем изцяло. В клиника в Израел лекари пък към този момент оферират цезарово сечение без шевове. Въпреки това раната и белегът не са единствено върху кожата, само че и върху матката. Една жена би трябвало да бъде извънредно деликатна, с цел да не го нарани. Това може да докара до съществени последици и проблеми при последваща бременност.

Понякога може да се появи зараза към кожните пластове,които обикалят белега, и в случай че се забави лекуването, това може да докара до приключване на секрет (гной), Дори години след раждането рискът от инфекции остава.

Само и само цезарово сечение

Когато една жена се подложи на раждане посредством цезарово сечение, това не значи, че тя няма да роди още веднъж. При повторна бременност обаче се предлага да не се пробва раждане по натурален път, а още веднъж би трябвало да бъде посредством цезарово сечение. Това е по този начин, тъй като съществува възможност от скъсване на матката.

Прилепване

След интервенцията тялото поставя оптимални старания да се възвърне. Започва развой, при който се освобождава веществото фибрин, което слепва още веднъж тъканите. Понякога обаче се случва този фибрин да повлияе на чревните цикли и тазовите органи, което води до слепване. Може да настъпят болки в тази и корема, стомашно разстройство, запек или газове.

Не е добре да игнорирате сходен проблем, тъй като може да се получат затруднения или пък да се стигне до неплодородие или извънматочна бременност. Прочуване демонстрира, че дами, които а се подлагали два или три пъти на секцио са били два пъти по-склонни да имат цялостни сраствания в сравнение с тези, които са претърпели единствено един път цезарово сечение.

Постравматично стресово разстройство

Това се случва на седем от 100 майки след раждането. Жените, родили посредством цезарово сечение са доста по-податливи на това разстройство. Страхът, неналичието на поддръжка преди или по време, че от време на време и след раждането може да повлияе доста зле на душeвността на майката.

Симптомите на този синдром включват неприятен сън, кошмари, нервност, безпокойствие, пристъпи на суматоха.

Проблеми с контрацепцията

Шотландски учени са открили, че 20% от майките, родили посредством цезарово сечение, са имали проблеми да забременеят още веднъж.

Чувство за виновност

Всяка бременна жена мечтае за деня, в който ще види за пръв път бебчето си. Майки, които обаче са претърпели интервенция по време на раждането, може да имат малко по-различни страсти.

Някои дами стартират да изпитват виновност, яд и възмущение.. даже се доближава до спад на самочувствието. Причината е, че стават обект на злобни вметки от дами, които са родили по натурален метод и са усетили родилните болки. Сякаш, в случай че една жена не е родила естествено, не е същинска майка. На кого обаче му пука по какъв начин е роден. Важното е, че една жена просто вдъхва живот и това е знамение, което би трябвало да бъде ценено. Няма значение по какъв начин ражда една жена, значимо е каква майка е бъде.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР