Много хора се затрудняват да разказват успешно вицове, тъй като

...
Много хора се затрудняват да разказват успешно вицове, тъй като
Коментари Харесай

Как лесно се помнят вицове и добре се разказват: Какво да правим с времето в карантина - slava.bg

Много хора се затрудняват да описват сполучливо вицове, защото се фиксират върху някой пропуснат миг от описа. Нашият сегашен лайфхак е отдаден на избягването на този проблем. Ще ви разкажем и някои забавни неща за вицовете. Според Александра Архипова, която научно се занимава с тематиката, с цел да запомним и по-късно елементарно да описваме вицове не е нужно да помним всеки подробност. Всички сме чували един и същи виц, който разнообразни хора показват по друг метод. То е тъкмо заради това.
Важното е човек да запомни увода, който дава рамките на сюжета, и героите - най-често са двама, по-рядко трима, а също и финала. Пълнежът към този момент е опция за импровизация. Така вицовете, изключително старите, стават типичен и безконечни - непрестанно се обновяват от новите разказвачи.
Понеже главите ни са цялостни с безсмислено инфо, обществените мрежи опростиха вицовете, с цел да ги помним по елементарно и постановиха тренда на така наречен one line joke. Най-младите желаят още по-голямо опростяване и по този начин вицът се свежда до визуализация - картинка или две свързани, които споделят всичко с къс надпис: едно фото с цената на 1000 думи. Добър образец е нет-шегата, която пуснахме около Нова година - фотография на близнаците братя Аргирови, като под единия написа 2020, а под другия - 2021 година
Често смехът, който пораждат меметата е примитивен и по тази причина най-искрен, до момента в който от време на време разказаният анекдот поражда единствено крива усмивка.
Връщайки се на старите вицове, за които споменахме, изследователката на вицове Архипова, която е рускиня, е разкрила изумително подобие сред политическите вицове в страните в цяла Източна Европа плюс Куба от времето на соца. Много постоянно това е една и съща история, в която просто името на основния воин - първия партиен и държавен началник, се заменя със съответния за страната. Апропо, този модел върви и в този момент, стига Путин да бъде наименуван за улеснение Борисов или Орбан да вземем за пример. Още повече, старите соц.вицове, поради новите властнически режими, са в Ренесанс - възраждат се за нов живот.
Сравнявайки нашите с съветските вицове, би трябвало да кажем, че освен политическият, само че и битовият комизъм е съвсем еднакъв. Просто техните Володя и Маша, у нас са се трансформирали в Иванчо и Марийка.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР