Много хора обичат да играят спортни игри, като билярд, дартс,

...
Много хора обичат да играят спортни игри, като билярд, дартс,
Коментари Харесай

Спортните игри – една забавно занимание с много ползи

Много хора обичат да играят спортни игри, като билярд, дартс, джаги, шах, табла, покер и други сходни.

Те са ужасно развлечение, което може да споделите със фамилията и с другари. Освен че може да си прекарате радостно с обичаните хора, тези игри ще развият доста от качествата Ви, като акуратност, централизация и бързо и стратегическо мислене.

Кои са най-разпространените спортни игри?

Билярд

Една от най-обичаните спортни игри от дребни и огромни е билярдът. Играта е доста забавна и занимателна, а в това време развива способността Ви да мислите бързо, точността и наблюдателността Ви. Хубавото е, че с изключение на в игрални зали и заведения, билярдът може да се играе и в домашни условия. На пазара ще предлага многообразие от по-малки билярдни маси, които не заемат толкоз доста място. За съвършени резултати в играта, Ви е нужна добра щека за билярд, топки за билярд, креда, сукно за билярдна маса и други.

Дартс

Още една доста известна и занимателна спортна игра е дартс, която може да се практикува и от деца. Освен че е едно прелестно занятие, тя усъвършенства фината моторна съгласуваност, посредством синхронизиране на ръцете и пръстите, когато стреляте. В същото време се развива и точността, тъй като играчите се стремят да уцелят избрани браншове.

На пазара се оферират разнообразни модели на тази спортна игра: както общоприет и електронен дартс, който регистрира резултата, а след играта – излъчва победител.

Джаги

Още една спортна игра, на която може да се насладите и в домашни условия е джагата. Това е един занимателен вид на мини футбол, с футболно поле и играчи.

Шах

Шахът е обичана игра на милиони и сплотява хора от разнообразни култури и генезис. Някои я играят просто за развлечение, а за други това е професионално занятие. Наричат я краля на настолните игри, тъй като като се изключи че е доста забавна игра, носи и доста изгоди за нашето физически и психическо здраве. Като цяло има доста аргументи да играете шах.

Кои са главните изгоди от играта на шах?

Подобрява уменията за мислене и решение на проблеми на възрастни и деца.
Шахът построява самочувствие Тази игра е ужасно упражнение за мозъка Предотвратява заболяването на Алцхаймер Развива координацията и Ви оказва помощ да се концентрирайте по-добре. Изгражда убеденост. Шахът развива творчеството. Помага Ви да се справите със напрежението и депресията.
Табла

Когато приказваме за спортни игри, няма по какъв начин да не споменем и таблата. Тя е една от най-старите настолни игри, изобретени в миналото. Таблата се заражда преди повече от 5000 години в Месопотамия и от този момент не е изгубила своята известност. Разбира се, през годините играта се трансформира и развива доста. Освен че е доста забавна и занимателна, таблата е страхотна подготовка за мозъка. С възрастта става все по-важно да предизвикате мозъка си и да му дадете нещо по-важно от гледането на телевизия. Таблата е идеалното решение, тъй като Ви оказва помощ да практикувате паметта, разсъжденията и логиката си.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР