Много граждани, включително студенти, напуснали Гърция през годините на меморандума,

...
Много граждани, включително студенти, напуснали Гърция през годините на меморандума,
Коментари Харесай

Избягали заради кризата гърци се завръщат в родината си

Много жители, в това число студенти, напуснали Гърция през годините на меморандума, се завръщат в Гърция.

Повече от 5000 души са кандидатствали за удобните разпореждания на законодателството, което понижава на половина данъчните ставки, в случай че се реалокират в страната и работят на нова работа във компания. От тях 3500 са утвърдени, а останалите са в развой на обзор.

„ Интересното предложение “ планува освобождение от налог приход в размер на 50% от приходите, които ще получават в Гърция лицата, които реалокират данъчното си местожителство и са наети на нова работа или стартират активност като самостоятелен бизнесмен в продължение на седем години. Според решението тези, които се реалокират в Гърция за данъчни цели, ще получат 50% данъчна отстъпка върху приходите си, както и освобождение от налог върху недвижима благосъстоятелност и транспортни средства.

Освен това оферти за вложения получиха предприемачи от Австралия, Съединени американски щати, Аржентина, ОАЕ, Русия и даже Монако, напуснали Лондон заради Брекзит или други аргументи. Новите данъчни резиденти, съгласно закона, би трябвало да влагат сума от 500 000 евро в недвижими парцели, акции, облигации и други в границите на три години. Всъщност те ще би трябвало да поддържат инвестицията в продължение на 15 години. Към момента са подадени 124 заявки, от които 94 са утвърдени, а 21 са в развой на разглеждане. 

Възобновен е и интереса на пенсионери да се открият в Гърция. Броят на заявките понижа внезапно по време на здравната рецесия (Covid), само че от този момент към този момент са подадени 831 заявки, от които 520 са утвърдени и 227 чакат. В Гърция идват скандинавци и германци преместили се от други страни.

Законодателството за пенсионерите планува, че кандидатстващите, в случай че бъдат утвърдени, ще заплащат самостоятелна данъчна ставка от 7% всяка година върху всички приходи, добити в чужбина. С заплащането на този налог всичките им данъчни отговорности върху този приход ще се смятат за задоволени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР