Много експерти смятат, че не трябва да се яде късно

...
Много експерти смятат, че не трябва да се яде късно
Коментари Харесай

Ако ставате посред нощ гладни, ето кои храни може да ядете

Много специалисти считат, че не би трябвало да се яде късно вечер и през нощта. Има обаче артикули, от които може да хапнете преди лягане и в това време да не навредите на тялото.

Диетологът Ирина Мансурова посочва кои са те. Според нея име едно предписание - порцията не би трябвало да е по-голяма от юмрука ви.

Две са групите артикули, които са възможни вечер, само че в дребни количества, акцентира експертът. Те включват храни, богати на триптофан и храни, съдържащи растителен аналог на мелатонина - това е главният хормон на епифизната жлеза.

Първата група включва ядки, банани, сирене. Втората – череши и вишни, овесени ядки, пуешко месо, чай от лайка и още веднъж банани. Диетологът показва, че главният хормон на епифизната жлеза е виновен за регулирането на циркадния темп, процесите на стареене, имунитета и рисковете от развиване на рак. Триптофанът също има добър резултат върху качеството на съня и поправя равнището на кортизол (хормона на стреса).

Така можете авансово да комбинирате артикули за оптимална хапване в късните часове. Например можете да комбинирате банан и малко ядки, чаша сок от череши, означи Ирина Мансурова, представена от Darik.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР