Много е възможно главният прокурор Иван Гешев да не си

...
Много е възможно главният прокурор Иван Гешев да не си
Коментари Харесай

Николай Радулов: Гешев може да не изкара мандата си и мястото му да заеме Бойко Рашков

" Много е допустимо основният прокурор Иван Гешев да не си изкара мандата и мястото му да заеме Бойко Рашков, примерно, или някой като него ". Това сподели пред БНР проф., специалист по национална сигурност и част от състава на партията " ИТН “. Той оцени дейностите на прокуратурата като от времето на Вишински.
Проф. Радулов акцентира, че в програмата на Има Такъв Народ е записано, че би трябвало да се извърши демутризация на службите за сигурност и Министерство на вътрешните работи. По думите му служебният министър на вътрешните работи изнася информация за злоупотреби в медиите, тъй като няма доверие в прокуратурата. Според него през последните години доверието в държавното обвиняване е сринато поради дейностите на ръководещите.
 Експерт уточни връзката сред Маринов, Терзийски и Гешев Експерт уточни връзката сред Маринов, Терзийски и Гешев
Не мисля, че с оставката на Младен Маринов ще има смяна в Министерство на вътрешните работи, тъй като ръководителят на бранш „ сигурност “ остава същият,...
" И Съединени американски щати, и Европейски Съюз са пределно наясно с това какво се случва у нас. Години наред получаваме остри забележки в отчетите на Държавния департамент на Съединени американски щати и на Европейската комисия по същите въпроси, които са разказани в решението по закона " Магнитски “. Получава се куриоз - непознатите служби да се грижат повече за сигурността и бизнеса в страната, в сравнение с самото държавно управление “, съобщи проф. Радулов.
Той изрече прогноза за налагане на нови наказания от Съединени американски щати на още хора от България. " Списъкът е огромен и ще се развива. Това, което чух е, че ги чакаме скоро, само че сигурно няма да е преди изборите, т.е. след 12, 13 юли ", добави той.
Според специалиста по национална сигурност би трябвало да се направи инспекция в ДАНС. „ Интересно е да се види какви каузи и по какви въпроси са работили те по съветска линия и за съветските шпиони. Може да се окаже, че там няма нито ред за „ Турски поток “, който направихме в интерес на Путин. Нямаме потребност от такава ДАНС, тъй като това значи, че тя или е безпределно некомпетентна, или работи по непознати ползи, които са свързани с Русия и Путин “, сподели още проф. Радулов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР