Много е погрешно да смятаме, че зеленият сертификат е някакъв

...
Много е погрешно да смятаме, че зеленият сертификат е някакъв
Коментари Харесай

Адв. Мария Петрова: Няма такова нещо като безсрочен зелен сертификат

" Много е неправилно да считаме, че зеленият документ е някакъв документ, който изначално ни дава някакви прерогативи, права и по този начин нататък. В началото още, когато се заприказва за зелените документи, това беше един инструмент, с който Европейската комисия искаше да мери в другите страни каква е степента на имунизиране и настрана от това да могат да се наблюдават заразоносителите посредством тестванията, които се вършат, с цел да се сдобием с този документ. В един миг се стигна до такава степен, че зеленият документ се яви един документ, който дава или лимитира права, нещо, което не трябваше да се позволява ", посочи тя.

Д-р Петрова разяснява и случая с умрялата жена пред Спешното поделение във Враца: " Това не е случай. Това е една извънредно порочна процедура, която в годините следим и за жалост се поемат постоянно задължения нещо да се промени в Спешната помощ, само че нищо не се трансформира. Мога да напомня един случай, когато мъж беше закаран пред " Пирогов " и върнат с колата за спешна помощ, а по-късно умря. Тогава неговата брачна половинка беше написала отворено писмо до тогавашния министър на опазването на здравето. Последваха доста закани, доста оставки и нищо не се промени ".

" Болниците имат едни диспечери, които нито са полицейски чиновници, нито имат здравно обучение. Това са едни хора, които просто препредават една информация. Доста постоянно се получава резултатът на разваления телефон. Спешната помощ не е добре финансирана и в това време продължава да работи макар всичките си пороци, да не кажа, че има хора, които добруват с помощта на пороците в Спешната помощ. Това са нелепи порочни практики и е извънредно време някой да понесе отговорност, а още по-добре ще е да променим системата, тъй че това да е последният сходен случай ", добави доктор Петрова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР