Много домакини обичат да приготвят домашни сладкиши и всеки път

...
Много домакини обичат да приготвят домашни сладкиши и всеки път
Коментари Харесай

Как да си направите вкусен крем Пломбир за торта

Много домакини обичат да подготвят домашни сладкиши и всякога се пробват да поглезят обичаните си хора с нови десерти. И в случай че към този момент сте опитали с медена торта със заквасена сметана, този път направете торта с крем Пломбир.

Необходими артикули:

заквасена сметана или течна сладкарска сметана -240 г

яйца - 2 бр.

захар - 80 г

брашно - 20 г

масло - 100 г

 Крем за торта Пломбир за торта

За да приготвите крем Пломбир, би трябвало авансово да извадите маслото от хладилника, тъй че да стане стайна температура. Нарежете го на дребни части и оставете.

Смесете яйцата, захарта, заквасената сметана или течна сметаната в дълбока купа. Разбъркайте с миксер до гладка еднородна примес.

Добавете брашното към сместа, като го пресеете през решето. Смесете още веднъж всички съставки до гладкост.

Поставете тенджера с вода на котлона и оставете да заври. Намалете котлона, водата би трябвало да къкри. Отгоре поставете купа, тъй че да не допира дъното и врящата вода.

Варите крема Пломбир на водна баня, до момента в който се сгъсти, като бъркате от самото начало с бъркалка - това ще отнеме към 12 минути. Кремът за торта би трябвало да стане гъст и да има ясна диря от бъркалката.

Свалете сгъстения крем от котлона и го прехвърлете в студена купа, покрийте със стреч фолио от горната страна и оставете, до момента в който кремът изстине до стайна температура.

След като кремът се охлади, започнете да разбивате маслото, като към него прибавяме една лъжица крем. Разбийте, до момента в който се смеси изцяло с маслото, след което прибавете още 1 лъжица и така нататък Маслото и кремът би трябвало да са на стайна температура, с цел да получат вярната консистенция.

Кремът за ретро тортата ви би трябвало да се получи много мек, по тази причина го прибирате в ледник за 10-15 минути. Там може да се съхранява и 3 дни.

Това е вкусният крем Пломбир е подготвен, съвършен за декорация на торти и мъфини.

Вижте още вкусни оферти за:

- Икономични торти;

- Карамелени торти;

- Парфе;

- Пандишпанова торта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР