Много добър 5 е средната оценка на националното външно оценяване

...
Много добър 5 е средната оценка на националното външно оценяване
Коментари Харесай

Много добър 5 е средната оценка на външното оценяване след IV клас

Много добър 5 е междинната оценка на националното външно оценяване след IV клас по български език и литература и по математика, оповестиха Министерството на образованието и науката.

С две отлични оценки са малко над 8900 възпитаници, а с две слаби - малко под 2400.

Регионите с най-високи резултати и по двата предмета са София, Смолян, Варна и Русе. Училищата с най-високи оценки по български език са единствено в столицата. Сред отличниците по математика са учебни заведения от Стара Загора, Русе, Пазарджик, както и главно учебно заведение от село Труд.

Близо две трети от четвъртокласниците са работили относително добре по креативната задача, само че основаването на повсеместен, обвързван и граматически верен текст продължава да е предизвикателство за тях, прецизират от просветителното министерство.

От резултатите по математика излиза наяве, че учениците се затрудняват от дилемите, които изискват търсене и избор на най-рационалния път за решение, добиване и обработка на информация от таблици и схеми, пространствена ориентировка.

Индивидуалните резултати от изпитите към този момент са забележими онлайн. Всеки родител може да ревизира достиженията на детето си, като влезе в системата с входящ номер от служебната записка и ЕГН на ученика.

Системата пресъздава три полета – действителния брой точки от съответния тест, този резултат като % от оптималния брой точки, както и оценката по шестобалната система.

Резултатите, вписани във второто поле, ще бъдат отразени и в удостоверението за приключен начален стадий на главно обучение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР