Много често си задаваме въпроса: “защо ми е толкова напрегнато”,

...
Много често си задаваме въпроса: “защо ми е толкова напрегнато”,
Коментари Харесай

Д-р Веселин Герев обясни пред в. "ДОКТОР" огромната опасност от безсънието и сърцебиенето

Много постоянно си задаваме въпроса: “защо ми е толкоз напрегнато”, “защо всичко и всички към мен ме дразнят”, “защо не мога да заспя”? Всъщност в неврологичните кабинети с такива недоволства идват най-много пациенти с невроза. За отговор на въпросите, сложени от нашата читателка за неврозата, неврастенията и нервното разстройство, потърсихме доктор Веселин Герев, психиатър. Той е лекува положения на паника, безпокойствие, напрежение, под паника рецесии, меланхолия и бодърствуване.

Завършил е медицина във ВМИ - Пловдив. Специализирал е психиатрия в психодиспансера в Пловдив, работил е като съветник към Военна болница и ДКЦ “Св. Врач”. Специализирал е в Университетска клиника Франкфурт/Майн-Германия. Участвал е в обучителни стратегии на Световната асоциация по биологична психиатрия.

- Д-р Герев, разнообразни болести ли са невроза, неврастения и нервно разстройство?
- Тези понятия са безусловно идентични. По-същественото е до какви промени водят в нервните кафези и душeвността и какво би трябвало да се направи, с цел да може човек да се възвърне оптимално бързо. Неврастения, невроза и нервно разстройство са понятия, които са придобили гражданственост. Научното наименование на това положение е невротично разстройство.

Конкретизира се съгласно признаците дали е обезпокоително положение, дали е тревожно-депресивно, дали е единствено положение на боязън и безпокойствие, нервно напрежение, проблеми със съня.

Какво съставлява невротичното разстройство и какво лекуване се ползва четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР