Много често природата ни предлага прости, лесни и ефикасни начини

...
Много често природата ни предлага прости, лесни и ефикасни начини
Коментари Харесай

Най-мощният лек на майката природа: Смятахме го за бурен, а той е „Бърза помощ“ за болестите (ВИДЕО)

Много постоянно природата ни предлага елементарни, лесни и ефикасни способи да предпазим или да излекуваме организма си от куп неприятни болести, само че ние търсим по-сложни и скъпи решения. Подобна е и обстановката с тази всеобщо публикувана в България билка, която дълго време смятахме за ненужен плевел, а тя в действителност къта куп лечебни свойства. Става дума за живовляка, който от години се употребява в националната медицина. У нас се срещат над 15 типа, като един от тях е под закрилата на Закона за биологичното многообразие. Мнозина ще си спомнят, че бабите ни използваха грубите листа на живовляка за превръзване на рани и резултатът беше чудодеен. Живовлякът се слави със своята повсеместност и тук-там го съпоставят с „ Бърза помощ “.

Освен при открити рани, оказва помощ и против зъбобол, като средство за общо подсилване на имунната система, за увеличаване на апетита, затваряне на язви, усъвършенства храносмилането, а под формата на запарка оказва помощ при подагра. Най-масовата му приложимост е под формата на чай. Можем да си го приготвим доста елементарно: 4 супени лъжици изсушени листа от живовляк се заливат с половин литър гореща вода. Тенджерата се завива с забрадка и се оставя за 90 минути. Прецежда се, а чаят се приема в продължение на 1 седмица, по 1 чаена лъжичка 4 пъти дневно преди хранене.
Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР