Много бих искала баба ми да бъде тук. Много бих

...
Много бих искала баба ми да бъде тук. Много бих
Коментари Харесай

Внучката на Жулиета Шишманова: Ако баба ми беше жива, аз щях да съм в България

„ Много бих желала баба ми да бъде тук. Много бих желала, тъй като съм сигурна, че щеше да бъде доста щастлива. Истината е, че в случай че тя беше тук, живота ми нямаше да е подобен, 100 % аз щях да съм още в България. Много се веселя, че съумявам да върша нещо, тъй като нейното име си заслужава “, това съобщи през сълзи особено за БНР една от най-хубавата треньорки в Италия – Жулиета Канталупи. Наставничката, която изведе до редица трофеи и оценки талантливите  София Рафаели и Милена Балдасари е внучка на легендата в художествената ни гимнастика Жулиета Шишманова и щерка на друго огромно име в този спорт – Кристина Гюрова.



„ Като гимнастичка името Жулиета малко ми тежеше, първоначално. После разбрах, че това е чест и съм доста горда, че съм кръстена на нея. Като треньор името й хем тежи, хем не тежи. Тя беше доста мощна жена. Всички доста я уважаваха. Усещаше се, когато влизаше в залата. Усещаше се във въздуха. За мен това е огромна горделивост. Моята майка и тя е доста мощна жена. Аз също се пробвам да съм такава. Старая се да не спирам да желая от ден на ден от себе си от хората към мен. Опитвам се като тях да съм добър човек“, показа още Жулиета и добави:

“ Баба ми е била велика жена и аз доста се веселя, че в България я помнят. Много се надявам шампионатът от веригата Гран При да стартира да се организира в Бургас, тъй като е значимо. За мен е значимо той да се организира. Искам да кажа на дребните гимнастички в България, които вървят по стъпките на Боряна, Стилияна, София и Милена – първо да са доста щастливи, че упражняват художествена гимнастика. Много е хубаво да правиш това, което ти харесва. Никога да не се отчайват в случай че нещо не им провърви. Винаги има идващ път. Всичко ще им е за урок. Да не стопират да се боря, само че първо би трябвало да се преборят със себе си “



Оценката за представянето на София Рафаели и на Милена Бладасари на европейското състезание по художествена гимнастика в Израел, за проектите и за идните промени в техните съчетания, както и за упованията от международното състезание в София през септември чуйте в звуковия файл:
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР