Много бих искал министър-председателят или президентът да обявят, че ние

...
Много бих искал министър-председателят или президентът да обявят, че ние
Коментари Харесай

Финансисти: Ние вече сме приели еврото, то функционира с всички плюсове и минуси

„ Много бих желал министър-председателят или президентът да разгласят, че ние желаеме да се присъединим към еврозоната. България има история от неустойчиви позиции. През септември 1944 година България е във война с целия свят поради неверни решения на политици. Млаката България, от доста ум, е била във война с целия свят, което приключва с  окупация, танкове и изтребване на интелигенцията “. Това разяснява финансистът Левон Хампарцумян.

„ Политиците не могат да ръководят цените и това е добре. Когато в предишното са го правили, всеки интервал е свършвал зле. Най-ниската цена на горивата е в Унгария, само че форинтата се обезцени с 40%, а лихвите минаха 20%. Всяко нещо, което вършиме срещу законите на стопанската система, се връща по противен метод “, добави той.

Според него университетските разногласия не могат да бъдат употребявани при политическите решения около приемането на еврото. „ Колите и жилищата от дълго време са в евро “, акцентира Хампарцумян.

„ Много малко хора вършат разлика, че ние в действителност сме приели еврото. Ако обелиш левчето, изпод е еврото. Ние еврото като парична единица сме го приели – то действа с всички плюсове и минуси. Сега дебатираме присъединението към еврозоната – институционалната организация “, добави финансистът Любомир Дацов.

Според него след приемането на еврото цените няма да се покачат, а заемите ще се превултират.

„ Не разбирам за какво хората не могат да разграничат лъжите. Отиваме в Гърция и в други страни – плащаме в евро “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР