Много бих искал, когато следващия път президентът се изказва, да

...
Много бих искал, когато следващия път президентът се изказва, да
Коментари Харесай

Борисов: Президентът да каже кои пари да бъдат спрени

Много бих желал, когато идващия път президентът се изрича, да каже които пари да спрем. Това прикани Борисов по време на посещаване в Лъки през днешния ден. Той направи този коментар в отговор на вчерашно изявление на Радев, че най-хубавото време за избори е било през м. септември предходната година и че от този момент до момента са били източени милиарди от Държавния бюджет.

" Той споделя, че се харчат доста пари. Да каже: " Борисов, неотложно стой 106 млн. лева на месец за пенсионерите, 15% нарастването на служителите на реда, стой двойното нарастване на заплатите на учителите, стой парите за кметовете! ". Да каже които пари да спрем - за хората на първа линия, за ограниченията 60/40, 80/20 и 75/0? Да каже: " Спрете Автомагистрала „ Хемус “, тъй като не е значимо за Варна и Търново, спрете Ботевград - Мездра, Монтана - Враца - Видин, спрете Автомагистрала " Европа ", реагира Борисов през днешния ден

Той акцентира, че през последните 15 години е бил „ най-стиснатият ” в страната, като разяснява, че няма различен подобен министър председател. „ Неслучайно сме в Европейския банков съюз и чакалнята на еврозоната ”, съобщи Борисов. Премиерът още веднъж се похвали, че до момента в който другите страни са в тежък локдаун, „ ние тук работим и даже да е мъчно на някои бизнеси им оказваме помощ и работят, не са спрени “.

" Харчели се пари. Изброих несъмнено 5 милиарда лева в тези планове и за това, което се прави. Пандемия е. Виждате в другите страни в какви тежки условия са. В България с майсторско ръководство сега сме добре и бизнесът работи “, добави още Борисов. 

Днес министър председателят инспектира укрепителни дейностни и ремонтирани улици в Лъки.  " Следобед министър Христо Терзийски събира Щаба за бедствия и повреди, тъй като има проблеми на доста места - Петърч, Костинброд, Гоце Делчев, деретата по Брезница, Дъбница и на други места, с цел да може да се вземе решение през днешния ден и да се провиснал средства за възобновяване на секторите, заяви Борисов. 

За възстановителните действия след свлачището по пътя за Рилския манастир ще се търсят да се потърсят алпиниски. " По пътя за Рилския Манастир има 80-90% е наклонът и могат да работят единствено алпинисти “, уточни Борисов. 

„ Природата ни е доста красива, само че скалите са ни доста неприятни. При тези температури, водата, която е замръзнала в скалите, води до това да стартират да падат. Виждате какви скални маси сега се лишават, с цел да се уголемяват пъищата. 53 млн. лева дава страната за това. Парите са по сметките, стартира се фрезоване, алфалтиране на няколко места, прави се разширение и се вършат канавките “, добави той.

„ 470 000 лева са дадени за двете свлачища в региона. Следобед ще бъде свикана комисията, с цел да може всички рискови места - Петърч, Костинброд, Брезница и софийските сектори, да се стартира работа. Днес това ще го свършим, с цел да може кметовете да работят “, добави той.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР