ММА боецът на UFC от Ингушетия Мовсар Евлоев не е

...
ММА боецът на UFC от Ингушетия Мовсар Евлоев не е
Коментари Харесай

Руски MMA боец: Надявам се Сталин да гори в ада

ММА боецът на UFC от Ингушетия Мовсар Евлоев не е огромен почитател на Йосиф Сталин. Евлоев е 27-годишен войник, който се състезава в категория перо и е с връх 14-0 в ММА, предава mma.bg.

Той е някогашен първенец на М-1 и този уикенд се завръща. Евлоев ще се бие с Хаким Давуду на UFC 263, което ще се организира в Аризона. Евлоев проклина Сталин, който бил в основата на депортацията на чеченци и ингуши в интервала на Втората международна война.

Депортацията на чеченци и ингуши, известна като интервенция „ Леща “ („ Чечевица “) е насилственото депортиране в Централна Азия на чеченците и ингушите от територията на тяхната Чечено-Ингушка самостоятелна руска социалистическа република в интервала от 23 февруари 1944 година до 9 март 1944 година.

В изявление за съветските медии Евлоев показа следното:

" Какво отношение мога да имам към човек, който унищожава хората, изгонва ги от домовете им? Хората умират от апетит и мраз. Около 50% от хората са починали във влакове. Ще го проклевам всеки ден, до момента в който съм жив.

Надявам се, че в този момент не му е елементарно, само че пъкълът ще бъде още по-добър за него. Надявам се Сталин да гори в пъкъла. Йосиф ще дава отговор за всичко, тъй като нищо не остава просто по този начин без отговор ".

През Втората международна война към 40 000 чеченци и ингуши (50 от които наградени с най-високото руско звание „ Герой на Съветския съюз “) взели участие във войната на страната на Червената войска.

Въпреки това, по-късно Съветското държавно управление ги упреква в съдействие с нацистките нашественици, които по това време управляват западните елементи на Чечено-Ингушетия в продължение на няколко месеца в интервала 1942 – 1943 година

От 22 юни 1941 година до 23 февруари 1944 (началото на депортацията на чеченци и ингуши в Казахстан) са убити 3087 участници в банди, задържани са 1715 души, иззети са повече от 18 000 огнестрелни оръжия.

По други данни от началото на войната до януари 1944 година в републиката са били премахнати 55 банди, убити са 973 от техните участници, задържани са 1901 души.

По доклад на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР), на територията на Чечено-Ингушетия са съществували 150 – 200 банди с обща бройка от 2 – 3 хиляди души (около 0,5% от населението).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР