Млякото безспорно е сред най-важните хранителни продукти, тъй като има

...
Млякото безспорно е сред най-важните хранителни продукти, тъй като има
Коментари Харесай

Хранителни проблеми: Непоносимост към млякото

Млякото несъмнено е измежду най-важните хранителни артикули, защото има извънредно скъпа хранителна стойност, както и огромно количество витамини, минерални соли, аминокиселини и други В същото време обаче би трябвало да се знае, че има и значително хора, които имат нетърпимост към млякото и към млечните артикули. Ето малко прояснение в тази тенденция:

1. При бебетата, които минават от майчино мляко към бутилирано мляко, постоянно се следят алергии, които в множеството случаи се израстват с времето. В такива случаи обаче, педиатрите предлагат потреблението на мляко и млечни артикули да бъде неотложно спряна.

2. Повечето алергии, които спохождат хората, се демонстрират когато млякото е прекомерно тлъсто и въобще не е разреждано.

3. Когато хората дълго време не са консумирали мляко и млечни артикули, те в доста случаи стартират да демонстрират нетърпимост към тях.

Това се дължи на обстоятелството, че стомахът им отвиква да ги обработва и се стига до храносмилателни проблеми, отичане на корема, газове и други

 Болки в Стомаха

Това би се случило да вземем за пример в случай че веган реши да се откаже от режима, който е спазвал в продължение на години и се опита да употребява още веднъж мляко и млечни артикули.

4. Голяма част от хората, които имат нетърпимост към млякото, страдат от липса на лабфермент, който би трябвало да бъде създаван от стомашната лигавица.

В такива случаи млякото не съумява да се смели от стомаха и се постанова приема на лабфермент, който може да се закупи в аптеките.

5. Някои възрастни хора също страдат от нетърпимост към млякото, тъй като организмът им изпитва недостиг от лактаза.

Това се случва и в случаи на хронични ентероколити, след интервенции на червата, след по-дълга приложимост на антибиотици и други Тогава приемът на мляко има ясно изразено слабително деяние и е целесъобразно да бъде спрян.

6. За разлика от киселото мляко, прясното мляко довежда по-често до нетърпимост и алергии, изключително при остри хронични и възпалителни положения.

В такива случаи потреблението на прясно мляко би трябвало да бъде спряна до отшумяването на признаците на болестта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР