Младшите лекари в Англия обявиха, че през април ще проведат

...
Младшите лекари в Англия обявиха, че през април ще проведат
Коментари Харесай

Младшите лекари във Великобритания обявиха 4-дневна стачка след Великден

Младшите лекари в Англия оповестиха, че през април ще проведат четиридневна стачка, тъй като настояванията им за нарастване на възнагражденията не са изпълнени, оповестиха английските медии. Те имат поддръжката на Британската здравна асоциация (BMA), която насочи непосредствено обвиняване към министрите от кабинета, че действително не са спазили обещанието за 35% нарастване на заплатите за стажант-лекарите на Острова.

96-часовото прекъсване ще стартира незабавно след Великденския празничен уикенд и ще продължи от 06.59 ч. във вторник, 11 април до 06.59 ч. в събота, 15 април, като ще засегне всяка болница на Националната здравна работа NHS в Англия.

Ръководителите на службата показаха безпокойство, че за тези 4 дни ще се наложи да бъдат анулирани 250 000 планувани прегледа. Болниците предизвестиха, че невижданата дълготрайност на стачката ще заплаши сигурността на пациентите, чуха се и апели към младшите лекари да размислят върху дейностите, които считат да подхващат.

BMA и синдикатите обаче са безапелационни, че виновността за непостигането на единодушие е на кабинета.

„ Правителството се бави при всяка опция. Те нямат сериозна оферта и отхвърлят да одобряват, че има съображение за увеличение на заплащането, като показват главното ни искане като „ нереалистично “ и „ недостъпно “, разясниха доктор Робърт Лоренсън и доктор Вивек Треведи, съпредседатели на Лекарската комисия на младшите лекари към BMA.

След провалените договаряния доктор Лоренсън и доктор Треведи обявиха: „ Дори през вчерашния ден те продължиха да прибавят нови неприемливи предварителни условия към договарянията, вместо да продължат и да се опитат да намерят решение. Ситуацията е напълно дело на държавното управление. Няма да спрем, до момента в който не ни бъде платено толкоз, колкото костваме ”.

Д-р Нару Нараянан, президент на Асоциацията на болничните консултанти HCSA и експерти, другият медицински профсъюз, също упрекна министрите за 96-часовото прекъсване, към което и членовете на HCSA ще се причислят.

При предишната  бяха пренасрочени 175 000 амбулаторни прегледа и интервенции.

Министерството на здравеопазването и обществените грижи (DHSC) изрази опасения, че „ по-нататъшни стачки ще застрашат сигурността на пациентите и ще причинят спомагателни разстройства “, а Конфедерацията на NHS, която съставлява тръстовете на здравните услуги, съобщи, че изцяло споделя този боязън.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР