Младоженец близо до индийския град Канаудж, в Утар Прадеш отмени

...
Младоженец близо до индийския град Канаудж, в Утар Прадеш отмени
Коментари Харесай

Младоженец отмени сватбата заради слабите оценки на булката

Младоженец покрай индийския град Канаудж, в Утар Прадеш анулира сватбата поради слабите оценки на булката на изпита за 12 клас. Това оповестява Odisha TV.

Бащата на булката сподели, че фамилията на младоженеца се е пробвало да скапе брака под предлог, че момичето не учи добре. Мъжът подал тъжба в полицията против младоженеца и фамилията му и настоял за разрешаване на спора.

Роднини от страна на булката считат, че в действителност фамилията на младоженеца е отказало брак, защото не са удовлетворени от зестрата. В същото време родните мъже към този момент са съумели да проведат гала, по време на която жена от фамилията на младоженеца приема булката в фамилията си.

От жалбата на бащата на булката до полицията следва, че той е уредил брака на щерка си Сони. Той похарчи повече от 60 000 рупии ($707) за церемониите и подари на младоженеца златен пръстен на стойност 15 000 рупии ($176). Въпреки това, няколко дни след церемонията, фамилията на младоженеца изиска нарастване на зестрата.

Когато бащата на булката съобщи, че не може да усили зестрата, фамилията на младоженеца отхвърли брака с довода, че момичето получило ниски оценки на междинния изпит. Семейството на булката се опита да убеди роднините на младоженеца да размислят, само че последните останаха непреклонни в настояванията си.

В Индия просветителната система включва 12 години образование, които са разграничени на два стадия: 10 години общо обучение и две години подготовка за постъпване в университет. По време на подготовката за постъпване в университета учениците поставят изпити за 12 клас, от чиито резултати се взема решение за банкет.

По-рано беше обявено за жених в Тунис, който трябвало да остави булката пред олтара, тъй като майка му я намерила за прекомерно грозна. Преди церемонията майка му виждаше бъдещата си снаха единствено на фотоси.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР