Младият отбор на КПС Варна стана приятната изненада в първата

...
Младият отбор на КПС Варна стана приятната изненада в първата
Коментари Харесай

КПС Варна е приятната изненада в държавното по водна топка

Младият тим на КПС Варна стана приятната изненада в първата подготовка на новото държавно състезание по водна топка за мъже, мачовете от която се играха в Бургас, оповестява bgswim.com.

Тимът, който за първи път взе участие в мъжкия шампионат, започва с два триумфа в един ден против по-опитни и именити противници.

В откриващия си мач от шампионата КПС Варна, формиран главно от юноши и разполагащ с четирима ватерполисти в мъжка възраст, измежду които е и играещият треньор Найден Найденов, победи първенеца Локомотив НН със 7:6.

След часове варненци хвърлиха нова бомба, като завоюваха и с 9:5 против ЦСКА. В третия си мач КПС Варна отстъпи пред опитния отбор на Славия с 3:4 (най-възрастният в първенството), а в последния си дуел в прелестния басейн „ Парк Арена ОЗК ” в Бургас играчите на КПС Варна разрушиха Левски с 13:4.

В шампионата стартираха 9 тима – по 4 от София и Варна, както и Черноморец. В първата подготовка всички сформира от столицата се изправиха против отборите от двата морски града.

Втората подготовка ще е разграничена на два шампионата – през февруари още веднъж в Бургас ще се срещнат тимовете, основани отвън столицата, а на басейн „ Диана ” ще играят между тях софийските сформира.

Така всеки от деветте участника ще има мачове против всички противници, след което ще се оформи класирането след първия стадий.

Медалите ще се разпределят във финалната четворка в края на април. Преди това през март ще е и финалният шампионат за Купата на България.

Мачовете във финалната четворка, както и за Купата също ще се играят на най-модерния български басейн – „ Парк сцена ОЗК ” в Бургас. Комплексът ще одобри и от 21 до 28 юли първия европейски шампионат в историята за 15-годишни ватерполисти, а България още веднъж ще е хазаин на континентално състезание след 14-годишна пауза.

Въпреки загубата от КПС Варна, Локомотив НН (треньор Георги Гаджев) оглави краткотрайно класиране след дуелите в първата подготовка, постигайки и 4 победи.
Изненада, само че с отрицателен знак, сервира и ЦСКА. „ Червените ” потеглиха добре в Бургас с два триумфа, само че по-късно записаха три следващи загуби.

Резултати в Бургас

18 януари: Черноморец – Локомотив НН 6-17, Комодор – Левски 11-1, Аква Спорт – ЦСКА 8-9, Черно море – Славия 8-9

19 януари заран: Комодор – Славия 10-10, Аква спорт – Левски 15-3, Черноморец – ЦСКА 6-14, КПС Варна – Локомотив НН 7-6

19 януари след обяд: Аква Спорт – Славия 10-9, Черноморец – Левски 9-3, ЦСКА – КПС Варна 5-9, Локомотив НН – Черно море 15-7

20 януари заран: Аква спорт – Локомотив НН 6-13, Черно море – Левски 14-2, Комодор – ЦСКА 10-9, КПС Варна – Славия 3-4

20 януари след обяд: Комодор – Локомотив 4-5, КПС Варна – Левски 13-4, Черно море – ЦСКА 10-6, Черноморец – Славия 5-10

Временно класиране

тим мачове точки

1. Локомотив НН 5 12

2. Славия 5 10

3. КПС Варна 4 9

4. Комодор 4 7

5. Черно море 4 6

6. ЦСКА 5 6

7. Аква спорт 4 6

8. Черноморец 4 3

9. Левски 5 0

Източник: bgswim.com
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР