Младият български посрещач Алекс Николов няма да може да вземе

...
Младият български посрещач Алекс Николов няма да може да вземе
Коментари Харесай

Алекс Николов ще пропусне някои от мачовете от последната седмица в Лигата на нациите

Младият български посрещач Алекс Николов няма да може да вземе присъединяване във всеки един от идните четири дуела на българския народен тим по волейбол за мъже от шампионата Лига на нациите в Гданск, Полша.

Причината е контузията в рамото, която Николов получи по време на мачовете в зала " Арена Армеец " в София.

" Трябва доста да внимаваме по какъв начин ще употребяваме Алекс. Той се усеща добре, само че лекарите предлагат да не играе във всички мачове, с цел да не се утежни Трябва да го пестим ", разяснява селекционерът на " лъвовете " Николай Желязков.

Наставникът на България увери още, че другите двама състезатели, които изпитваха проблеми след мачовете в София Георги Сеганов и Светослав Гоцев са изцяло възобновени.



Желязков приказва и за организацията на конкуренцията в Полша, както и за идния мач против тима на Италия във вторник.

" Условията в Полша са доста положителни, както сме и очаквали. Само пътуваме повече до залата, само че това не е никакъв проблем. Организацията е на топ равнище. Ще е извънредно тежък мач. Италианците са международна мощ и са с най-силните си състезатели. Важното е ние да играем по най-хубавия вероятен метод ", съобщи Николай Желязков.

България излиза против Италия на следващия ден от 18.00 часа българско време, а в Гданск " лъвовете " ще играят още против тимовете на Словения, Нидерландия и Китай.

За националите това ще бъдат последните четири мача от шампионата Лига на нациите, в които те ще се стремят към това да запазят мястото си в конкуренцията и през 2023 година.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР