Младите шофьори да не могат да карат в тъмната част

...
Младите шофьори да не могат да карат в тъмната част
Коментари Харесай

Проект: Младите шофьори да не могат да карат през нощта

Младите водачи да не могат да карат в тъмната част на денонощието, а прагът за алкохол в кръвта им да е до 0.1 промила, а не както е до 0.5.

Това са част от в Закона за придвижване по пътищата импортирани от някогашния министър на електронното ръководство Божидар Божанов и група народни представители от обединяването. За законодателната самодейност стана известно от прессъобщение.

В него е представена статистика, получена от Божанов от вътрешното министерство, която демонстрира, че
13% от злополуките са с присъединяване на нови водачи, както и 25% от злополуките са сред 22ч и 6ч (т.е. по тъмно). " Нуждата от въвеждане на ограничаващи ограничения нови водачи, в това число и дисциплиниращи такива врху тях при осъществяване на нарушавания в интервала на придобиване на на практика умения е подбудена от възходящите пътнотранспортни произшествия, които въздействат директно върху смъртността и заболеваемостта на популацията на страната, водят сыщо по този начин и до големи обществени и стопански загуби и са част от черната статистика в нашето всекидневие ", пишат вносителите на законопроекта.

Според тях в случай че младите водачи (тези до една година след приемане на шофьорска книга) не карат през тъмната част на денонощието, това ще помогне те да придобият повече на практика умения и убеденост.

Вносителите считат, че мярката ще влияе и за ограничението на така наречен гонки по огромните столични булеварди. С измененията се предлага да се вкара и ограничаване на типа автомобил, което може да управлявато младите водачи - да не бъде над 90 kW / 120 конски сили.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР