Младите жени с високи нива на естроген са по-склонни да

...
Младите жени с високи нива на естроген са по-склонни да
Коментари Харесай

Разбрахте ли? Жените изневеряват заради хормоните

Младите дами с високи равнища на естроген са по-склонни да изневеряват и постоянно да сменят сътрудниците си, оповестява списанието New Scientist, базирайки се на ново изследване.
Тези дами се възприемат като по-привлекателни, в сравнение с другите.
Кристин Дюрант е психолог от Университета в Остин, Тексас. Заедно със своя сътрудник Норман Лий измерили равнището на хормона естроген, прочут и като естрадиол, в 52 студентки. Те били помолени да оценят степента на своята прелест и склонността си към промяна на колегата. Естрогенът е сексуален хормон. Счита се за женски хормон, само че се среща и при мъжете.
В репродуктивния интервал множеството естроген при дамите се образува в грануларните кафези в яйчниците. Малки количества естроген се образуват в надбъбречния кортекс, а при мъжете в тестисите. Естрогенът се образува и в мозъка и стените на артериите.
Когато Дюрант и Лий обобщили резултатите от опита, те открили, че дамите с високи равнища на хормона, вършат секс с повече сътрудници, в сравнение с останалите. Те били склонни да лъжат, да мамят сътрудниците си, единствено и единствено да утолят половия си апетит.
Въпреки него интервюираните студентки не показали желание към секса за една нощ.
Ако не споделяте живота си с никого сега, можете да употребявате този интервал за преоценка и преосмисляне. Не приемайте търсенето на подобаващ човек като сложна или пък невъзможна работа.
По-скоро вярвайте в процеса и в това, че заслужавате най-хубавото. В идващите редове ще ви споделим няколко изпитани съвета, които ще ви оказват помощ да намерите вашата половинка.
Ето ги и тях:

Научете се да обичате себе си
Това евентуално е една от най-трудните стъпки, които човек би трябвало да предприеме. Липсата на обич към себе си може да ви тласне към токсични взаимоотношения, към невъздържание с храна, алкохол и даже опиати. Като за начало – осъзнайте кои са вашите мощни и слаби страни. След това се научете да ги приемате и цените. За да практикувате сполучливо любовта към себе си, би трябвало да знаете, че всяка част от вас е от голяма важност. Ако непрекъснато се съмнявате в себе си, хората могат да усетят това и на подсъзнателно равнище да не желаят да влизат във взаимоотношения с човек, който носи толкоз доста прочувствен багаж.

Не правете взаимни отстъпки
Ако търсите сътрудник от повече време, сигурно ще има моменти, в които ще се чувствате безусловно обезверени. Тогава евентуално може би ще мислите, че казусът е във вас, че би трябвало да измененията нещо у себе си, да извършите взаимни отстъпки и да снижите критериите си, примирявайки се. Не правете тази неточност! Вместо това – изчакайте. След време ще усетите, че примирението не ви дава никаква “пълнота “ нито в кратковременен, нито в дълготраен проект.

Останете положително настроени
Опитайте се да не попадате в клопката на отрицателното мислене, единствено тъй като всички ваши познати и другари имат половинка. Колкото повече негативизъм, подозрение и оскърбление изпитвате, толкоз повече това ще си проличава, когато се опитате да поддържате връзка с нов човек. Това сигурно няма да ви накара да изглеждате привлекателни.

Избягвайте бързите решения
Не превръщайте търсенето на сътрудник в съревнование. Ако решите да вземете бързо и недотам премислено решение, послушайте интуицията си и го направете, единствено в случай че усетите, че индивидът е задоволително добър за вас.

Намерете някой, който е преди всичко добър човек
Може би в даден стадий от вашето търсене на сътрудник ще усетите, че ви харесва да сте с някого, който ви обсипва с цветя, похвали и дарове. Имайте поради обаче, че след време любовта ще отстъпи една крачка обратно и това, което ще е в действителност от голяма важност е вашата същинска същина, както и тази на индивида до вас. Така че изберете човек, който е добър изнапред, пред този, който показва любовта си по-добре.

Не спирайте да ходите по срещи
Не губете вяра, единствено тъй като сърцето ви е било разбивано в предишното. За да съумеете да намерите верния човек, би трябвало да сте отворени към хората и да не спирате да ходите на срещи. Запознанствата с доста и разнообразни хора ще ви оказват помощ да изберете този, който усещате, че в действителност е за вас.

Уверете се, че можете да поддържате връзка
Общуването е едно от най-важните неща в една връзка, тъй че уверете се, че можете да го вършиме с вашия евентуален сътрудник. Ако и двамата не се чувствате добре до момента в който си говорите и се изслушвате, тогава евентуално това е нещо, върху което би трябвало да работите. Ако пък усетите, че сред вас не може да протече обикновено другарство, можете да помислите дали въобще имате потребност от подобен човек до себе си.

Търсете човек, с който споделяте общи ползи
Според известната сентенция: „ Противоположностите се притеглят “, само че в действителност би трябвало да знаете, че това, което държи двама души дружно са точно общите черти. Ето по тази причина, търсете сътрудник, който споделя вашите ползи и занимания. Така ще можете да прекарвате времето си дружно, наслаждавайки се на компанията си и усъвършенствайки уменията си.

Партньорът ви би трябвало да ви въодушевява
От основна значимост е индивидът, на който сте спрели избора си, да ви въодушевява да бъдете по-добри и да вървите напред. Такъв човек ще ви стимулира и ще има вяра във вашия капацитет. Ако в живота си имате човек с положителна конфигурация, събуждайки се всяка заран, вие ще изпитвате задоволство и предпочитание за живот.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР