Израелска танкова бригада превзе контрола на страната на ивицата Газа

...
Израелска танкова бригада превзе контрола на страната на ивицата Газа
Коментари Харесай

Най-новото | Израелските военни превзеха страната на Газа на граничния пункт Рафа с Египет

Израелска танкова бригада завладя контрола на страната на линията Газа на граничния пункт Рафа с Египет, настояват управляващите, като продължава с атака в южната част на даже когато договарянията за преустановяване на огъня с Хамас остават на острието на ножа.

Ходът идва след часове на камшичен удар във войната Израел-Хамас, като в понеделник въоръжената формация съобщи, че е приела египетско-катарско ходатайство предложение за преустановяване на огъня. Междувременно Израел настоя, че договорката не дава отговор на главните му условия. Дипломатическите ходове с високи залози и военните дейности на ръба оставиха искрица жива вяра — само че едва-едва — за съглашение, което може да донесе най-малко пауза в 7-месечната война, която опустоши линията Газа.

Израелската 401-ва бригада навлезе в Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах рано сутринта във вторник, сподели израелската войска, поемайки „ оперативния надзор “ на сериозния контролно-пропусквателен пункт. Това е главният маршрут за влизане на помощ в обсадения анклав и излизане за тези, които мо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР