Младите хора все по-малко си дават сметка, че в ежедневни

...
Младите хора все по-малко си дават сметка, че в ежедневни
Коментари Харесай

Велизар Соколов –Заки: В бъдеще ни очаква скука, ако не защитим правата си

„ Младите хора все по-малко си дават сметка, че в ежедневни неща като да си направиш селфи или клипче в къщи, в действителност основават креативен артикул – обект на авторско право ”, разяснява пред БТВ Велизар Соколов – Заки. Той е продуцент на кино лентата „ Авторското право: И ти си създател! Можеш да спечелиш от това! ”.

„ Един от главните акценти на този филм и този план е да даде опция на младежите да открият креативния си капацитет ”, означи той. Заки изясни, че планът е един по-голям филм – към 15 минути, с 5 спомагателни изявленията.

„ В бъдеще ни чака досада, в случай че не защитим правата си в този момент. Стагнацията на пазара води на това че би трябвало да заложиш на печелившата карта и един артикул стартира да се клонира. Няма претекст и няма пространство да се опитва ”, сподели още Заки.

Филмът е финансиран от Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност /EUIPO/. Проектът има за цел да покаже на младежите изгодите от основаването на артикули на интелектуалната благосъстоятелност и да подтиква тяхното креативно самоосъзнаване, с цел да могат да се възползват пълноценно от облагите, които то носи след себе си. Акцентира се и върху последствията, които могат да зародят от нарушаванията на права върху интелектуалната благосъстоятелност.

Продуцент на кино лентата е Велизар Соколов – Заки, режисьор е Борислава Димова, сценаристи – Левена Филчева и Илия Кайнакчиев, оператор – Петър Петров и аниматор – доктор Севина Иванова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР