Младите хора и най-вече децата все по-често попадат във фокуса

...
Младите хора и най-вече децата все по-често попадат във фокуса
Коментари Харесай

Ето как да пазите децата от грип и COVID-19

Младите хора и най-много децата все по-често попадат във фокуса на паниката поради COVID-19. Aко при започване на пандемията се смяташе, че непознатият вирус е проблем главно за уязвимите и по-възрастни хора от популацията, то данните даже и единствено от нашата страна към този момент опровергават това.

Как да защитим децата от най-ранна детска възраст изясни пред Нова телевизия началникът на отделението по неонатология в МБАЛ „ Токуда” доктор Радка Масларска.

Увеличеният брой младежи с ковид доктор Масларска отдава на по-тесните контакти, които имат те. „ Младите и децата би трябвало да съблюдават ограниченията за изолираност, стерилизация, разчистване и да носят маски”, уточни тя.

Медикът изясни, че съществена роля за стимулиране на имунитета има методът на живот на децата. „ Храненето би трябвало да бъде пълноценно и уравновесено. Трябва да се организират процедури по закаляване - с море, планина и вярно хранене, което се изисква за съответната детска възраст”, сподели доктор Масларска.

Тя добави, че доста значима за децата е и имунопрофилактиката. „ Не би трябвало да се отсрочват имунизациите, тъй като това оказва помощ да се задейства имунитетът и те да се предпазят от затрудненията на заболяването”, сподели още лекарят.

Д-р Масларска посъветва родителите децата им да водят естествения си метод на живот и да посещават детски заведения. „ При съществуване на признаци, да търсят персоналния доктор, да не ги пускат заболели на учебно заведение. Ако са здрави, няма никаква причина да не вървят в детските заведения”, прикани тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР