Младите хора често след завършване на образованието си заминават и

...
Младите хора често след завършване на образованието си заминават и
Коментари Харесай

Какво би накарало млад човек да остане в родното си място?

Младите хора постоянно след довеждане докрай на образованието си отпътуват и не се връщат в родните си места. Не подобен е казусът с Деница Миче ва. 

Тя е родена в Шумен , приключва Математическата гимназия, а по-късно се записва да учи още веднъж в университета в родния си град.

Обстановката тук доста ми харесва . Градът е спретнат и е задоволително огромен и по едно и също време не толкоз дребен, с цел да има всичко, което е нужно на един човек, с цел да живее обикновено, счита тя.
 Деница Мичева dariknews.bg
Младото момиче е изрично – образователните заведения са на положително равнище , както и културният живот. Липсват й обаче юношески пространства – като арт и спортни площадки.

Тези пространства ще създадат по този начин, че младежите да избягат от виртуалния свят и пороците. Така младежите с общи ползи ще създадат общественост и не настрана, а дружно ще се поддържат и осъществят, споделя Деница.

Тя желае и да се подобрят изискванията за спорт в града. Как може един младеж да бъде окуражен, като знае, че пари за спорт се дават рядко, споделя младото момиче.
 Смел ли е изборът да не заминеш? dariknews.bg
Друга значима част от живота на младите е реализацията. Според Деница работа в района има, само че заплащането е прекомерно ниско. Младото момиче счита, че лек растеж на заплатите би задържал младежите. Въпреки тези действителности, тя обаче не трансформира решението си да остане в града.

На всеки младеж му е мъчно да се осъществя в град, който не му дава тази опция. Но оттова идва удоволствието най-после, че си постигнал нещо, което не е толкоз елементарно. Аз ще се боря, ще бленувам да се осъществявам тук и да съумея и да основа семейство. Защото това е моят град , безапелационна е младата шуменка и пита реторично - Какво ще стане, в случай че всеки махне с лека ръка.

 Деница Мичева dariknews.bg

Деница се надява от ден на ден младежи да споделят ентусиазма й, с цел да може да трансфорат Шумен в по-добро място за живеене.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР