Млади изпълнители на популярни песни от цялата страна ще мерят

...
Млади изпълнители на популярни песни от цялата страна ще мерят
Коментари Харесай

Млади таланти от цялата страна ще мерят сили в голям национален конкурс във Варна

Млади реализатори на известни песни от цялата страна ще мерят сили в огромен народен конкурс, който ще се организира в залите на Младежки дом - Варна този уикенд. За присъединяване в XVI издание на Наказателен кодекс " Морско конче “ се записаха общо 16 вокални групи, 10 дуа, триа и квартети, както и 127 самостоятелни реализатори от 22 обитаеми места в страната, сочи формалната статистика. Това оповестиха за Varna24.bg от ОДК-Варна.

До присъединяване във втори тур, който ще се организира на 24 и 25 юни, бяха позволени 99 самостоятелни реализатори, 10 дуа, триа и квартети и 13 вокални групи. Журито, което ще прави оценка осъществяванията, е с ръководител композиторът Страцимир Павлов. В оценяващата комисия влизат още Иван Кръстев, Виктория Динкова, Атанас Кателиев и Славина Калканджиева.

Целта на състезанието е да открива млади и надарени реализатори, както и да съхранява и разпространява най-хубавите мостри на българската известна ария.

Конкурсната част, както и церемонията по награждаването на спечелилите, ще бъдат предавани онлайн посредством платформата за лайв стрийминг на Facebook.

Организатори на състезанието са Министерството на образованието и науката, Община Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР