Млади дарования от Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" ще

...
Млади дарования от Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" ще
Коментари Харесай

Млади дарования от националното училище "П. Пипков" ще свирят с Плевенската филхармония

Млади дарования от Националното учебно заведение по изкуствата "Панайот Пипков " ще свирят с Плевенската филхармония на следващия ден вечер - 1 февруари. Това заяви Августина Серафимова - учител в учебното заведение, прададе Българска телеграфна агенция.

Тя посочи, че от 19.00 ч. в зала "Катя Попова " при свободен вход феновете на класическата музика от Плевен ще могат да видят и чуят младата промяна музиканти - ученици на образователното заведение. Учениците ще стъпят на професионална сцена с поддръжката на одобрени плевенски филхармоници, под диригентството на маестро Славей Тинчев.

Водещ на концерта ще бъде Августина Серафимова, която ще показа всеки от младите музиканти. Пианистът Борил Марков ще се изяви с произведение от Хайдн. Двама перкусионисти - Илина Рачева и Златина Иванова, ще свирят произведения на Розауро и Христо Йоцов, а двамата флейтисти - Пламена Пенова и Елеонора Цветанова, които ще изпълнят произведения на Моцарт. С интерес са предстоящи и цигуларите Виктория Маринова, Павлика Дуцолова и Габриел Славчев, които ще изпълнят музика от Брух, Моцарт и Хайдн, а виолистката Биляна Добрева ще свири произведение от Хиндемит.

Плевенската филхармония обичайно подкрепя първите изяви на гениите на Националното учебно заведение по изкуствата. Много от тях по-късно се изявяват по европейските и международни подиуми, откакто са добили убеденост на сцената в Плевен с поддръжката на плевенските симфоници, сподели Серафимова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР