Младежкият национален отбор на България (до 21 години) постигна авторитетна

...
Младежкият национален отбор на България (до 21 години) постигна авторитетна
Коментари Харесай

Младежките ни национали с първа победа в евроквалификациите

Младежкият народен тим на България (до 21 години) реализира авторитетна победа с 1:0 над връстниците си от Израел в среща от група D на eвропейските квалификации, заяви Българска телеграфна агенция. Единственото попадение вкара Никола Илиев пет минути след началото на второто полувреме, откакто Мартин Сораков наказа неточност на израелски бранител, лиши му топката и подаде.

Това е първа победа за момчетата на селекционера Александър Димитров в акцията и с нея те към този момент имат 4 точки от два мача, откакто преди 5 дни направиха 1:1 при визитата на Естония. За момента Полша е на върха с 6 точки, а по-късно е третата среща от групата сред Косово и Германия.
-->
Българският тим стартира срещата доста интензивно и сътвори три положителни благоприятни условия, които бяха пропилени от Никола Илиев и Петър Андреев на два пъти. В 27-ата минута Станислав Шопов изведе Георги Николов, който обаче стреля едва от комфортна позиция. Шопов беше в основата на офанзивата на Андреев минути по-рано, когато обаче крилото на Локомотив (Пловдив) си поведе прекомерно мощно топката и не съумя да нанесе решителен изстрел.

Второто полувреме стартира с доста значимо избавяне на вратаря Пламен Андреев, който отрази рисков удар на Анан Халаили. Секунди по-късно България откри резултата посредством пристигналия в ЦСКА 1948 чартърен от Интер Илиев. Мартин Сораков влезе от ляво, само че доста покрай аутлинията и избра да върне на играча на ЦСКА 1948. Посрещна го бранител, само че роденият в Русе футболист майсторски го финтира и прати топката в мрежата от 7-8 метра.

Домакините бяха покрай втори гол посредством Емил Ценов, който в 73-ата минута стреля рисково. Вратарят на Израел Томер Царфати обаче сподели майсторство и избави. До края на мача израелците пробваха да върнат едно попадение, само че се ограничиха единствено с далечни изстрели, които не сътвориха проблеми за Пламен Андреев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР