Младежката организация на ВМРО е на мирна демонстрация пред Бояна,

...
Младежката организация на ВМРО е на мирна демонстрация пред Бояна,
Коментари Харесай

Младежката организация на ВМРО се събра на мирна демонстрация пред Бояна

Младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация е на мирна проява пред " Бояна ", където през днешния ден ще се организира взаимно съвещание на държавните управления на България и Република Северна Македония.

В писмо, изпратено до Кирил Петков, Димитър Ковачевски и Стево Пендаровски, Националният юношески комитет на партията упорства за среща с двамата министър председатели. Те желаят да ги срещнат с общата история и литература на двете страни.

" Говорим си за самолетни линии, а не за същинските проблеми - правата на българите в Македония, проблемите с нашите език, история и просвета ", означи пред bTV Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация.

" Ако може да се организира среща още през днешния ден, с цел да заявим позицията на Вътрешна македонска революционна организация и на над 70% от българските жители, че отстъпки по тематиката Македония значат единствено едно - събаряне на това държавно управление ", добави той.

В писмото от през вчерашния ден от НМК на Вътрешна македонска революционна организация акцентират, че постоянно са били в поддръжка на единността и съдружието в връзките сред Република България и Република Северна Македония. Те приветстват срещата в София и се надяват заявеното на думи предпочитание за намиране на решение да срещне своята реализация. Именно по тази причина и упорстват за съблюдаване на Договора за добросъседство, удостояване на общата история до 1944 година и най-много за съблюдаване на правата на хората с българско съзнание от другата страна на границата.

Пред две седмици представители на Вътрешна македонска революционна организация се събраха на проява и пред президентството по време на Консултативния съвет за национална сигурност.

По-късно през днешния ден президентът Румен Радев ще се срещне с премиера на Р Северна Македония Димитър Ковачевски, на който следва среща и с ръководителя на Народното събрание.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР