Младежи от Карлово и членове на местния Ротари клуб заедно

...
Младежи от Карлово и членове на местния Ротари клуб заедно
Коментари Харесай

В екоакция младежи учат за местната власт и европарламента

Младежи от Карлово и членове на локалния Ротари клуб дружно почистиха от боклуци пътя от Войнягово до телевизионната кула над селото. Инициативата бе отдадена на Деня земята, Деня на солидарността и Деня на Европа и ще продължи до 5 май. Доброволците потеглиха към средногорския връх, където е построена телевизионната кула дружно с ръководителя на Младежкия информативен център Цветина Захарлиева. В групата бяха ръководителят на Карловския Общински съвет Теодор Шойлеков и предприемачът Станислав Богоев, и двамата са членове на Ротари – Карлово. Групата събра няколко чувала с битови опадъци, захвърлени по пътя. Младежите имаха игри навън и научиха за силата на общността от ръководителя на Ловната дружинка на Войнягово. Той им описа по какъв начин с непринуден труд ловците от селото няколко заслона и ловна вила.

Младежите имаха самобитен час, отдаден на взаимоотношенията сред жителите и локалната власт. Председателят на Общинския съвет - Карлово Теодор Шойлеков срещна участниците в самодейността с работата на локалния парламент и им изясни по какъв начин може да вършат оферти до локалната власт посредством докладни мемоари и петиции.

В полемика навън младежите споделиха какво желаят да се усъвършенства за младежите в Карлово и Европа и за какво Европа е значима за тях.

Инициативата се осъществя с поддръжката на стратегия " Евродеск " по план " Демокрация на всички места и за всички " и всички младежи получиха дарове от програмата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР